Medical Park Antalyaspor - Kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 2013-2014 sezonunun açılış maçında Medical Park Antalyaspor sahasında Kayseri Erciyesspor ile golsüz berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, oyun bir alana sıkışıp kaldığını belirterek, “Biz hücum etmek istedik. Rakip toplu olarak savunma yaptı. Bizimde ileri uç oyuncularımız gerekli desteği vermeyince pozisyon bulmakta zorlandık. İki takımında gol bulması ölü top organizasyonlarına kaldı. Sahada en iyi mücadele Emre Güngör, Vleminckx’in yaptığı mücadeleydi. Bu işler hep zor oluyor. Oyuncuları fazla yıpratmamak lazım bu havada. Ellerinden geleni yapamaya çalıştılar. Biraz daha hareketli olmamız ve tempoyu arttırmamız lazım” dedi.

Aybaba, kırmızı-beyazlı futbolcu Isaac’ın taraftarlar tarafından protesto edilmesi ile ilgili olarak ise, “Protestolar doğru değil. Mantıklı ve sağlıklı değil. Bunlar bizim oyuncularımız. Lig boyunca yararlanacağız. Yapılan doğru değil” diye konuştu.

Yeni transferlerin hazırlandığını kaydeden Aybaba, “Vederson ameliyat geçirdi. İki hafta olmayacak. Ferdinand hazır gelecek hafta takımdaki yerini alabilir” şeklinde konuştu.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Mehmet Sedef ise, ligin ilk maçı olduğunu ifade ederek, “Lige iyi başlangıç yapamadık. İyi oyun oynamasakta pozisyon da bulamadık. Seyirciye goller izletemedik. Yenilmemekte iyidir. Alamadığımız 2 puanı haftaya telafi edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Uğur İnceman da, çok temposuz maç olduğunu kaydederek, “Pozisyon olmadı. İlk maçlar zor oluyor hava şartları bizi zorladı. 1 puanla başlamakta iyidir. İleri haftalarda daha iyi olacağız. Yeni arkadaşlarımızla daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, havanın sıcak ve nemli olduğuna dikkat çekerek, “Antalyaspor neredeyse geçen sezonki ilk 11’i ile mücadele etti. Geçen seneden kadrosu aynı olan bir takımla oynayacağımızı biliyorduk. Bunu bekliyorduk. Rakibin çok pas yaparak bizi koşturarak yoracağını biliyorduk. Böyle düşünerek maça başladılar. Bizde ilk defa ligde birlikte oynamamıza rağmen iyi görüntü verdik. Pozisyon olarak 3 net pozisyonumuz var. İkinci devrede ortada giden bir maçtı. Maçın son 15 dakikası iki takım içinde tehlikeli geçti. Takım savunmasını iyi yaptık. Oynadığımız oyundan gayet memnunuz. Eksik olan mevkilerimiz ortaya çıktı. 2 bölgeye transfer yaparsak bizde ligde ilk 10 içinde olacak bir takım oluruz. Biz gördük ki rakipten daha fazla isteyeceğiz, daha fazla çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinden kopmayacağız. Hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

Mavi-siyahlı futbolcu Ekrem de, iyi bir mücadele olduğunu ifade ederek, "Ligin ilk haftaları yeni oluşan takımlar için daha zordur. Bugün bizim takımımız için iyi gündü. İyi mücadele ettik. İstediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Adım adım ilerliyoruz. İleride daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Lige iyi bir başlangıç yaptık” şeklinde konuştu.

Mavi-siyahlı bir diğer futbolcu Yasin ise, yeni oluşan bir takım olduklarını hatırlatarak, “Lige iyi hazırlandık. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Hem takım hem bireysel olarak iyi oynadık. Önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA