Mardin'de "doğu ve Güneydoğu Anadolu Karate Turnuvası"

MARDİN - Türkiye Karate Federasyonu'nca Mardin'de düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Karate Turnuvasına 12 ilden 69'u bayan, 207 sporcu katlıyor.

Atatürk Spor Salonundaki turnuvanın açılışında sporculara seslenen Vali Ahmet Cengiz, turnuvanın Mardin'de yapılmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Mardin'in farklı yapısının bulunduğunu, engin bir hoşgörüye sahip olduğunu kaydeden Cengiz, "Güçlü Türkiye'yi daha güçlü şekilde ileriye taşımak için sporda, sanayide, kültür ve ekonomide de güçlü olmamız gerekiyor. Spor özünde şiddeti barındırmaz. Sevginizi saygınızı ve hoşgörünüzü hiçbir zaman yitirmeyin. Rakibinize vururken bile sevgiyle vurun. Sevgiyi hiçbir zaman göz ardı etmeyin" dedi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise 2012 yılından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile karatenin tanınması ve yaygınlaştırılması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karateyi yaygınlaştırma ve tanıtma projesi hazırladıklarını kaydetti.

Karate olmayan illerde karate antrenörleri görevlendirerek oradaki karate çalışmalarını başlattıklarını anlatan Delihasan, "Bir yılın sonunda bu illerimizdeki sporcuların bir kısmını bir araya getirerek bir turnuva düzenlemek istedik. Tanışsın, kaynaşsın sporun güzelliklerini şimdiden anlamaya başlasınlar. 12 ilden 210 sporcu şu anda burada yarışıyor. Bu sadece buraya yarışmaya gelenlerin sayısı. Önümüzdeki yıllarda bu sayı katlanarak devam edecek" diye konuştu.

Yayınla

Bölgede gençlerin enerjilerini bir şekilde atması gerektiğini, bunun en idealinin de spor olduğunu belirten Delihasan, "Çocuklarımızın okullarında başarılı olabilmeleri için hem sosyal hayatta başarılı olabilmeli için enerjilerini kontrollü bir şekilde atmaları gerekiyor. Bunun en doğru adresi de spor" ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu da Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Van, Ağrı, Batman, Diyarbakır, Muş, Bingöl ve Iğdır'dan 69'u bayan 207 sporcunun turnuvaya katıldığını ve turnuvanın yarın devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA