Ligde 5'inci Randevu

KARABÜK - Kardemir Karabükspor ile Kasımpaşa, 2013-2014 sezonunun ilk haftasında yarın Süper Lig'de 5. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de ilk kez Kasımpaşa ile 2010-2011 sezonunda İstanbul'da karşılaşan ve toplam 4 maça çıkan Kardemir Karabükspor, sadece 1 defa galibiyet alabilmiş. Kırmızı-mavili ekip, 3 defa yenildiği rakibi ile hiç berabere kalmadı.

İki takım arasında oynanan 3 karşılaşmada, Kardemir Karabükspor 4 gol atarken Kasımpaşa 9 defa fileleri havalandırdı.

Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa ile 2010-2011 sezonunda İstanbul'da oynadığı maçta 2-1 galip geldi. Aynı sezon Karabük'te oynanan maçta ise Kasımpaşa rakibini 3-1 yendi.

Geçen sezonun ilk yarısının ikinci haftasında İstanbul'da karşılaşan iki takımdan Kasımpaşa, 2-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı. Aynı sezonun 19. haftasında Karabük'te karşılaşan iki takımdan Kasımpaşa bu defa sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

-Karabük'teki maçlar

İki takım arasında Karabük Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan iki maçta da misafir takım galip ayrılmış.

Lacivert-beyazlılar Kardemir Karabükspor'a her iki maçta da 3 gol atarken kalesinde sadece 1 gol gördü.

-Takımların yenileri

Geçen sezona Alman çalıştırıcı Michael Skibbe ile başlayan ancak alınan kötü sonuçlardan sonra 11. haftadan itibaren teknik direktör Mesut Bakkal ile yoluna devam eden Kardemir Karabükspor, 32. hafta sonunda aldığı 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyetle 37 puan topladı.

Teknik direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayıran kırmızı-mavili takım, 33. haftada yardımcı antrenör Suat Sarıcan yönetiminde çıktığı Sivasspor maçından mağlup ayrılınca ligde kalma umudunu, ligin son maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasına erteledi. Kardemir Karabükspor, son maçtaki Fenerbahçe galibiyetiyle ligde kalmayı başarabildi.

Bu sezon teknik direktörlüğe Tolunay Kafkası getiren Karadeniz ekibinde, yeni transferler kaleci Boy Waterman, Samba Sow, Sebastien Puygrenier, Emre Özkan, Erkan Kaş, Furkan Özçal, Onur Canik ve Beykan Şimşek ilk defa forma giyecek.

Kasımpaşa'da ise Ryan Donk, Ryan Babel, Oscar Scarione, Senharib Malki, Orhan Şam ve Kubilay Aktaş yeni takımlarının formalarıyla ligde ilk defa forma giyecek.

-Kasımpaşa sezona iyi başlayamıyor

İstanbul ekibi, Süper Lig tarihinde ilk haftada oynadığı 9 maçı da kazanamadı. Kasımpaşa, ilk hafta maçlarında 5 kez yenildi, 4 kez berabere kaldı.

Kardemir Karabükspor ise geçen sezon yine ilk maçını sahasında yapmış ve bu maçta Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Yarın Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa maçını hakem Mustafa İlker Coşkun yönetecek.

-Maçlar-

Kardemir Karabükspor ve Kasımpaşa takımları arasında Süper Lig'de yapılan maçların sonuçları şöyle:

Sezon Maç Sonuç

---------------------------------------------------------------

2010-2011 Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor 1-2

Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa 1-3

2011-2013 Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor 2-1

Kardemir Karabükspor-Kasımpaşa 0-3

Kaynak: AA