Şampiyon Atlet Şeker, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’u Ziyaret Etti

Nevşehir’de yapılan Runfire Cappadocia Ultra Maratonu’na katılarak, 130 kilometrelik 6G kategorisinde şampiyon olan İbrahim Ethem Şeker, Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut’u ziyaret etti.

Runfire Cappadocia Ultra Maratonu’nun oldukça zor olduğunu belirten İbrahim Ethem Şeker, bütün etapları birinci bitirdiğini ve toplamda en yakın rakibine 26 dakika 30 saniyelik fark attığını ifade ederek, "Özellikle Tuz Gölü etabı çok zordu. Oldukça zorlandım. Sırt çantamızla ayaklarımız tuzun içinde kilometrelerce koştuk. Bir süre etabın hiç bitmeyeceğini düşündüm. Ayaklarımız tuzdan yandı ama birinciliğe ulaşmayı başardım" dedi.

17 Ağustos'ta Antalya'nın Akseki ilçesinde yapılacak olan 6. Aroma Dağ Koşusu’na da katılacağını belirten İbrahim Ethem Şeker, "Akseki’de yapılacak olan yarışma aynı zamanda milli takım seçmeleri niteliğini taşıyor. İlk dörde giren sporcular milli takıma katılacak" dedi

Kendisinin yaklaşık 50 gündür Erzurum Palandöken’de kamp yaptığını belirten Şeker, "Kampta tamamen milli takıma yönelik çalıştık. Bazı eksiklerim var ama telafi edebilirim" diye konuştu.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise, İbrahim Ethem Şeker’in elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "İbrahim Ethem kardeşimiz hakikaten çok zor olan işleri başarıyor. İnsanların sokakta bir kilometre bile yürümekte zorlandığı bu sıcak havalarda sırt çantalarıyla 130 kilometrelik yarış takdire şayandır. Bu yarışta birinci olarak şampiyon olmak daha büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu.

Başkan Barut, Akseki’de yapılacak olan yarışta da İbrahim Ethem Şeker’e başarılar dileyerek, kendisine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA