Marmara Depreminde Bacağını Kaybeden Basketbolcunun Hedefi Avrupa

YALOVA - Marmara Depreminde sağ bacağını kaybeden ve Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yalova Ortopedikler Spor Kulübünde forma giyen Vedat Oncar , takımıyla Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedefliyor.

Oncar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş bulmak ümidiyle 17 yaşındayken Diyarbakır'dan Yalova'ya göç ettiğini söyledi.

Teyzesinin evindeyken Marmara Depremini yaşadığını belirten Oncar, "Yatıyordum, deprem olmaya başladı.

Daha önce hiç depremi yaşamamıştım. Herkes bağırıyordu, korktum. Çıkmaya çalışırken üzerimize bir şeyler düştü. O anda bina çöktü. Enkazda iki gün kalmışım. Sonra da hastanede 6 gün baygın kaldım" dedi.

Bu olay nedeniyle sağ bacağını kaybettiğini ve psikolojik olarak büyük zorluklar yaşadığını dile getiren Oncar, basketbol sayesinde hayata bağlandığını anlattı.

O dönem tanıştığı YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç'un, kendisini dernek binasına çağırdığını kaydeden Oncar, şöyle konuştu:

"O zaman spor kulübü de yoktu. Dernekte benden daha kötü halde olanları gördüm, halime şükrettim. 'Yaşamaya değer' dedim. Orada kendime arkadaş çevresi edindim. Başkan, 'Spor kulübü kuralım' dedi.

Ben de 'İyi olur' dedim. Spor kulübü öyle kuruldu. İkinci Lig'den başladık, sonra Birinci Lig, ardından da Süper Lig'e çıktık. İnşallah Avrupa'ya gideriz. Basketbol oynadığımdan beri kendimi çok iyi hissettim. Başarılar da geldi, kupalar da aldık. İnşallah bundan sonraki hedef Avrupa. Bunun için büyüklerimizin bize destek olması lazım. Destek olmayınca olmuyor."

Oncar, ailesinin geçimini, mermer fabrikasında çalışarak sağladığı bilgisini vererek, yaşamlarını deprem sonrası inşa edilen prefabrike konutlardan birinde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA