Kırkpınar'daki Doping Skandalı

Kırkpınar'ın rövanşı olarak bilinen Kurtdere Yağlı Güreşleri'nde yürütme kurulu başkanı Yüksel Dağdemir, doping şoku yaşayan Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz ile ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

Başkan Dağdemir, "Ali'nin dopingli olduğunu biliyorduk" dedi

Balıkesir'de pazar günü yapılan Kurtdere Yağlı Güreşleri'nin ardından İHA'ya özel değerlendirmelerde bulunan Kurtdere Yağlı Güreşleri Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Dağdemir, Kurtdere'de başpehlivanlık güreşinin şaibesiz ve kıran kırana bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi.

Yüksel Dağdemir, güreşlerin çok iyi geçtiğini ifade ederek, "Kurtdere'de başpehlivanlık final müsabakası güreşten biraz anlayanların çok zevk aldığı bir güreş oldu. Mehmet Yeşilyeşil ve Recep Kara zaten önceki yılların başpehlivanları, ikisi muhteşem bir güreş seyrettirdiler. Şaibesiz, kıran kırana, çatır çatır bir güreş yaptılar. İkisine de teşekkür ediyorum güreş severler adına" dedi.

"ONLAR KENDİNDEN ŞÜPHELİYDİ"
İHA muhabirinin, Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün Kurtdere güreşlerine davet edilmesi yönündeki sorusu üzerine Başkan Dağdemir, Ali Gürbüz'ün dopingli olduğunu bildiklerini kaydederek, "Doping Kırkpınar'dan daha önce Kocaeli'de Serhat Gökmen'de çıktı. Kendisi yarışmalardan men edildi. Bunun devamı Kırkpınar'da geldi, Kırkpınar'da çeşitli numuneler alındığında, bu numuneler federasyondan bağımsız bir kuruluş tarafından alınıyor biliyorsunuz. Numuneler alındığında biz dopingli çıkacağını zaten biliyorduk. Ali Gürbüz'ü biz en başta Kurtdere için aradık, daha doğrusu bir akrabasını aradık. Kendisi de bu doping olayları sonuçlanmadan bize herhangi bir cevap veremeyeceklerini söylediler. Onlar kendilerinden de şüpheliydi. Bilemiyorum bilinçli yada bilinçsiz yaptı. Ali sporculuğu ile vücudu ile iyi bir pehlivan. Bence hiçbir şeye ihtiyacı yoktu, böyle bir hataya düştü. Bunda kazanma hırsı olabilir, başkaları yapıyor ben yapmazsam kazanamam diyebilir. İki sene altın kemer almıştı bu son senesiydi. Son senesinde kaybetmeyi göze alamadı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA