Doğu ve Güneydoğu Anadolu Karate Şampiyonası

DİYARBAKIR - Türkiye Karate Federasyonu tarafından Mardin'de düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Karate Şampiyonasına Diyarbakır'dan 20 sporcu katılacak.

Karate milli takım antrenörü Mehmet Yazar, yaptığı açıklamada, Mardin'de yapılacak şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını, Malatya, Van, Elazığ, Erzurum, Muş, Erzincan, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis ve Şırnak'tan 400 civarından sporcu ile antrenörün yer alacağı şampiyonada iddialı olduklarını söyledi.

Diyarbakır'dan 20 sporcuyla katılacakları şampiyonaya yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirten Yazar, verdikleri emeğin karşılığını madalyalarla almak istediklerini bildirdi.

"Bu konuda sporcularıma güveniyorum. Mardin'de 17 Ağustos'ta başlayacak ve 2 gün sürecek müsabakalardan sonra yoğun bir müsabaka programlarımız olacak. Erzurum'da Uluslararası Erzurum Palan Döken Karate Turnuvasına, ardından Bingöl Balı Karate Şampiyonasına, daha sonra da Kocaeli'de Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerine katılacağız" diyen Yazar, Dünya Şampiyonasına Diyarbakır'dan sporcu göndermeyi hedeflediklerini anlattı.

Kaynak: AA