Boks Şampiyonu Klitschko'nun Gözü Devlet Başkanlığında

ANKARA - Profesyonel boksun önemli organizasyonlarından Dünya Boks Konseyi'nin ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Klitschko, Ukrayna'da 2015 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde, kazanma fırsatına sahip adaylardan biri olduğunu söyledi.

WBC'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2012 sonbaharında yapılan parlamento seçimlerinde yüzde 14 oy alan ve 450 sandalyelik Ukrayna meclisinde 42 milletvekili bulunan Ukrayna Reformist Demokrat İttifakı'nın lideri Klitschko, Meksika ziyaretinde 29 Mart 2015'te yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

42 yaşındaki Klitschko, seçimlerde yarışmak istemesinin tek nedeninin, ülkesine yardım etmek olduğunu belirterek, "2015'e çok zaman var ama diğerleri gibi ben de seçimler için çalışacağım. Birçok aday olsa da yalnızca birkaçının başkan olma fırsatı var ve onlardan biri de benim" dedi.

Doktora yapan ilk profesyonel boksör olma özelliğini taşıyan "Doktor demir yumruk" lakaplı sporcu ve milletvekili, ülkesinin gelişimine öncülük etmek istediğini ifade ederek, "Yolsuzluk ve ekonomi, ülkenin ana sorunları. İkisi için de çözüm önerim var ancak bunların hepsi adım adım gerçekleşecek" diye konuştu.

Kariyerinde çıktığı 47 maçtan 45'ini kazanan boksürün rakipleri arasında, mevcut devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in yanı sıra Anavatan Partisi'nin adayı, eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko da bulunuyor.

Timoşenko, 2011 yılında, başbakan olduğu dönemde "görevini suistimal ederek ülkeyi maddi zarara uğratmak"tan suçlu bulunmuş ve 7 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: AA