Beşiktaş’ta 3 İmza Birden

Beşiktaş, yeni transferlerinden Atiba Hutchinson, Pedro Alves ve Michael Eneramo için imza töreni düzenledi.BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Önder Özen’de yer aldı.

Beşiktaş Kulübü Sportif Direktörü Önder Özen, imza törenindeki konuşmasında, 2013-2014 sezonu için transfer ettikleri futbolcuların scout departmanının çalışmaları sonucunda belirlendiğine değinerek, “Pedro’nun yatırım yapılabilir bir oyuncu olduğunu gördük ve 5 senelik mukavele yaptık. Biz büyük bir yatırım değeri taşıdığı için böyle bir anlaşma yaptık. Haziran ayının başında başlamıştı Pedro ile görüşmelerimiz. Sonuçta Başkanımız Fikret Orman’ında çok istediği bir oyuncuydu. Özellikle genç bir oyuncunun kulübe kazandırılması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Bizim Pedro Franco’dan beklentimiz hep daha fazlası olacak. Kendisine hoş geldin diyorum” dedi.

"ATİBA ÇOK YÖNLÜ BİR OYUNCU"
Atiba Hutchinson'ı Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in orta saha için istediği bir oyuncu olduğunu vurgulayan Önder Özen, “Atiba ile ilgili çalışmaları Semih Usta ile Erdal Torunoğulları birlikte yürüttüler. Hutchinson’un menajerleri Avusturya’ya çağrıldı ve daha sonrasında anlaştık. Atiba, orta sahada birkaç pozisyonda oynayabiliyor. Oyunun iki yönünü de oynayabilen bir futbolcu. Atiba’nın PSV Einhoven’da sağ bek oynamış olması taraftarları yanıltmış olabilir. Atiba’nın çok yönlü bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Çaykur Rizespor maçında beklentileri verebileceğini gösterdi. Atiba’ya da aramıza hoş geldin diyorum” diye konuştu.

"ENERAMO KENDİNİ BEŞİKTAŞ'TA DAHA İYİ GÖSTERECEK"
Eneramo’yu Sivasspor’daki performansı ile tanıdıklarını söyleyen siyah-beyazlı kulübün sportif direktörü Önder Özen, "24 yaşından itibaren Nijerya Milli Takımı'nda sürekli oynayan bir futbolcudur. Sivasspor’daki oyunu başarılı ama daha iyisini yapabileceğine inanıyorum. Beşiktaş biraz daha komplike bir anlayışa sahip olduğu için kendini daha çok göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ENERAMO: "BÖYLE BİR KULÜBE İMZA ATTIĞIM İÇİN ONUR DUYUYORUM"
Beşiktaş’ın Sivasspor’dan transferi Michael Eneramo, Beşiktaş’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu güzel ülkede 2 yıllık deneyimim var. Buraya geldiğimden itibaren kulüpteki herkes dostça ve arkadaşça yaklaştı. Böyle bir kulübe imza attığım için onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün yeni transferlerin imza töreninin ardından, basın mensupları da futbolculara sorularını yönelttiler. Özellikle Michel Eneramo’nun sağlık durumunda bir sıkıntı olup olmadığı ve Beşiktaş’ta gelecek hakkında hedeflerini sorulması üzerine, Nijeryalı futbolcu Eneramo sağlık durumu ile ilgili endişe edecek bir şey olmadığını vurgulayarak, “Birkaç gün önce takımla çalışmalara başladım. 2 hafta içerisinde de antrenmanlara tam olarak katılacağım ve takımımın kazanacağı başarılara büyük katkılar sağlayacağım. Sivasspor’da 2 sezonda tek ya da çift forvet oynadım. Topu koruma ve saklama konusunda becerim var. Takımıma gol yolları açma konusunda da yetenekliyim. Amokachi Beşiktaş’ta oynadığı sürede çok önemli bir oyuncu olduğunu biliyorum. Bende Pascal ve Amokachi’nin yaptıklarını yapmayı istiyorum ve onların Beşiktaş’ta kazandığı statüyü bende kazanmaya çalışacağım” diye konuştu.

HUTCHİNSON: "AKIMIM ADINA EN İYİSİNİ YAPIP FORMAYI ALMAYA ÇALIŞACAĞIM"
Siyah-beyazlı kulübün Hollanda ekibi PSV Eindhoven’dan transferi Atiba Hutchinson ise böylesine büyük bir kulübün bir parçası olmaktan dolayı çok memnun olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye ligi ve Beşiktaş hakkında buraya gelmeden önce bilgi aldım. Bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum. Takımımla önemli başarılar kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Beşiktaş’taki takım içi rekabetin ve yabancı sınırının sorulması üzerine Atiba Hutchinson, takım içi rekabetin her takım için iyi olacağını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim içinde aynısı geçerli. Bende takımım adına en iyisini yapıp formayı almaya çalışacağım. Tabii sonuçta hocamızın vereceği bir karar. Buradaki rolüm gereği takımın savunmadaki dengesini sağlamak olacak benim oyunum. Oyunun ofansif yönünde de katkıda bulunacağım. Aslında bu meselede takım içindeki rekabet meselesi gibi. Her zaman elimden geleni yapmaya çalışacağım. Kadroda olmadığım zamanlarda bir sonraki maç için daha çok çalışıp formayı almaya çalışacağım.”

FRANCO: "BÜTÜN YETENEĞİMİ VE HİZMETİMİ BEŞİKTAŞ’A SUNMAK İÇİN GELDİM"
Beşiktaş’ın bir diğer transferlerinden Kolombiyalı defans oyuncusu Pedro Franco, yaptığı açıklamala öncelikli hedefinin gelişim kaydetmek olduğuna vurgu yaptı. Franco, “Bu büyük hedeflere ulaşabilmek için elimden gelen her şeyi yapabilmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı kulübün uzun süredir defansta yaşadığı problemi Kolombiyalı oyuncu Pedro Franco’ya hatırlatan bir basın mensubunun, ‘Beşiktaş’taki savunma problemine ne gibi katkıların olacak?’ sorusuna, "Kamp döneminde bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Kişisel bir hedef olarak burada uzun süreli bir sözleşmem var ve bütün yeteneğimi ve hizmetimi Beşiktaş’a sunmak için geldim. Önemli hedeflere oynayarak bende takımımla birlikte bu gelişmeyi ve büyümeyi tamamlamaya çalışacağım. Savunmanın merkezinde oynayan bir oyuncu olarak defansta dengeli bir oyuna yoğunlaşmak önemli. Kornerlerde ve duran toplarda takımıma gol atma imkanı bulmak için ileriye çıkıyorum ve gol anlamında katkıda bulunmak istiyorum” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA