Babel, Kasımpaşa'da Yükselmek İstiyor

İSTANBUL - ERKAN TİRYAKİ - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın yeni transferi ve Hollanda futbolunun önemli isimlerinden biri olan Ryan Babel, lacivert-beyazlı forma altında tekrar çıkış yakalamak istediğini söyledi.

Babel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonun başlaması için sabırsızlandığını belirterek, "Çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Hazırlık maçlarında olağanüstü bir performans ortaya koyduk. Sezonun bir an önce açılmasını istiyoruz. Kardemir Karabükspor maçı için hazırız ve sahaya çıkmak için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

Kasımpaşa'ya gelişinin "sürpriz" olarak değerlendirilmemesini isteyen 27 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

"Herkes benim neden Türkiye'ye geldiğimi soruyor. Ben de onlara 'neden?' diyorum. Burası benim için çok önemli bir nokta. Kasımpaşa'da futbol oynamak benim kariyerim için çok önemli bir adım. Buraya bunu bilerek geldim. Kasımpaşa için elimden gelen her şeyi yapacağım. Burada göstereceğim performans kesinlikle kariyerim doğrudan etkileyecek."

-"Sniejder bile milli takıma çağrılmıyor"

Tecrübeli futbolcu, 42 kez formasını giydiği ve 5 gol kaydettiği Hollanda Milli Takımı'nda tekrar oynamak istediğini, fakat bunun çok zor olduğunu belirtti.

Babel, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal'in son aday kadroya Galatasaray'da oynayan Wesley Sneijder'i çağırmadığını hatırlatarak, "Şu anda Hollanda Milli Takımı'na seçilmem çok zor. Çünkü Hollanda Milli Takımı'na seçim yapılırken performansa bakılmıyor. Sneijder gibi bir futbolcuyu bile kadroya almadılar. Bu sebeplerden dolayı şu anda milli takıma seçilme gibi bir hedefim yok" ifadelerini kullandı.

-"Shota'nın isteğiyle geldim"

Kasımpaşa'nın gelecek adına düşündüğü projeleri çok olumlu bulduğunu aktaran Babel, lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Shota Arveladze'nin tercihinde önemli rol oynadığını aktardı.

Liverpool'dan eski takım arkadaşı ve vatandaşı Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ile transferi hakkında fazla konuşmadığını belirten Babel, "Benim buraya gelmemdeki en önemli sebep Shota'nın burada olması. Benim buraya gelmemi istedi ve fazla düşünmeden kabul ettim" diye görüşlerini aktardı.

Babel, Liverpool forması giyerken 2007'deki UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Beşiktaş'a karşı 8-0 kazandıkları ve 2 gol kaydettiği maç hakkında ise, "Artık o maç geride kaldı" yorumunu yaptı.

-"Türk futbolu çok gelişti"

Türk futbolunu Avrupa'da oynarken de tanıdığını dile getiren başarılı futbolcu, Drogba, Meireles, Sneijder, Sow gibi kaliteli futbolcuların Türkiye'de oynamasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Avrupa'da Türk futbolunun yakından tanındığını aktaran Hollandalı futbolcu, "Son zamanlarda Türk futbolu çok gelişti. Çok önemli isimler transfer edildi. Bu oyuncuların oynadığı bir lig çok kalitelidir. Avrupa'da buraya bu gözle bakıyor" şeklinde konuştu.

-"Fenerbahçe ve Arsenal'in şansları eşit"

Babel, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşacak Fenerbahçe ile İngiltere'nin Arsenal takımlarının turu geçme şanslarının eşit olduğunu savundu.

Liverpool'da 3,5 sezon forma giyen ve Arsenal'i iyi tanıdığını belirten Hollandalı futbolcu, "Çok zor maç olacak. İki takımda çok iyi oyunculara sahip. Her şeye açık bir maç. İki takımında şansları eşit. İkisi de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek kalitede. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en zor eşleşmelerinden biri olacak" açıklamalarında bulundu.

Babel, son olarak, ligde "gol krallığı" gibi bir hedefinin olmadığını, takımın başarısının daha önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA