Sedefçi'den Uluslararası Yağlı Güreş Turnuvası Önerisi Açıklaması

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden sonra Er Meydanı'nda uluslararası güreş turnuvası yapılabileceği belirtti.

Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında, 652. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün isteyerek doping aldığına inanmadığını söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Edirne Belediyesinin çok büyük emeğini görmezden geldiğini savunan Sedefçi, şunları kaydetti:

''Hamza Yerlikaya, 1950 yılından beri Kırkpınar'ı organize eden Edirne Belediyesinin harcadığı emeğe ve paraya saygı duymalı, Kırkpınar'ın Edirne halkı tarafından Edirne Belediyesi tarafından organize edildiğini bilmeli ve buna göre konuşmalı.

Daha önceki konuşmalarının çoğuna iyi niyetle cevap vermedim ama Edirne Belediyesini küçük görmeye devam eden demeçlerine devam ediyor. Edirne Belediyesinin güreşlerde yetkisinin olmadığını söylüyor. Bal gibi de var, yönetmeliği açıp iyi okusun."

Yerlikaya'ya ''birlik ve beraberlik içinde, yağlı güreşi zirveye taşımak için çaba sarf etme'' çağrısında bulunan Sedefçi, "Kavgayı, hırgürü bırakıp kol kola girelim. Kırkpınar UNESCO'ya girdi ama hala UNESCO'nun güreş seyircisi anlamında bir katkısı yok. Güreş Federasyonumuzla eylül-ekim aylarında Er Meydanı'nda uluslararası güreş turnuvası düzenleyelim. Amerikalı, Japon, İtalyan güreşçiler gelsin, bunlarla birlikte ülkemize turist de gelsin. Artık kol kola girip bunları konuşalım'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA