Pehlivanlar Antrenman Yaptı

Antalya'nın Alanya İlçesi’nde 18 Ağustos Pazar günü yapılacak olan 9. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde, pehlivanlar Kestel Belediyespor Tesisleri'nde antrenman yaptılar.

Pehlivanlar, tüm vatandaşları Gökbel Güreşleri'ne davet etti.
Antalya'nın Alanya İlçesi Kestel Belde Belediyesi tarafından bu hafta sonu yapılacak olan 9.Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları devam ediyor. Bugün beldeye gelen pehlivanlar sabah saatlerinde, Kestel Belediyespor Tesisleri'nde antreman yaptı. Antrenmanı Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve 2012 Gökbel Güreş Ağası Mustafa Boz'da izledi. Pehlivanlar hazır olduklarını göstermek için rakipleri ile birlikte kıyasıya mücadele ettiler.

Antreman sonrasında açıklama yapan Başkan Yücel, "Bu yıl 9'uncusunu gerçekleştireceğimiz Gökbel Yağlı Güreşleri'nin, hazırlıklarını belediye ve halkımızla beraber tamamlamaya çalışıyoruz. Amacımız insanların mutlu bir şekilde orada ağırlamak. Bizde belediye olarak gereken ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Festivalimiz Cumartesi günü başlıyor. Yine her yıl olduğu gibi, bu sene de birbirinden ünlü ve güzel ses sanatçılarımızı yaylamızda halkımızla buluşturacağız" diye konuştu.

Yağlı güreşler hakkında da konuşan Başkan Yücel, "Son günlerde güreşle ilgili olarak değişik spekülasyonlar var. Bizim buraya da 300-400 arasında güreşçilerimiz gelecek. Türkiye'de şuan 8 ayrı yerde güreş var. Bu yoğunlukta bu kadar sporcunun ve başpehlivanların Gökbel'e gelmesi, yapılan organizasyonun anlam ve önemini daha iyi ifade etmektedir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dört farklı yerinden Alanya Gökbel Yaylası'nda kol bağlayacak olan sporcularının olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Başpehlivanı Mustafa Kemal Karaboğa, müsabakalara 20 başpehlivanın katılacağını söyledi.

Karaboğa, "Bizler her sene olduğu gibi Alanya Gökbel Yaylası'nda gerçekleşen müsabakalar için buradayız. Bu hafta Türkiye genelinde çok büyük 8 tane güreş var. Bu güreş organizasyonunun içinde 20 tane başpehlivanımız var. Burada pazar günü hazır olacak. Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanlarından Orhan Okulu, Mustafa Kemal Karaboğa, Hasan Cengiz, Ekrem Yavuz, Aslan Tuna gibi büyük başpehlivanlar güreşlerde kol bağlayacaklar. Ben tüm halkımızı erlerin bu savaşına davet ediyorum" dedi.

652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz'ün doping iddialarının ardından Gökbel'e katılamayacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA