Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası'na Doğru

ADANA - Okçuluk Federasyonu tarafından 14-17 Ağustos'ta Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde gerçekleştirilecek Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası'na Adana'dan 8'i bayan 15 sporcu katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Darılmaz, yarışmaya 9-14 yaş grubunda, 5 kategoride 3 takım halinde katılacaklarını, Türkiye genelinden müsabakalara katılan yaklaşık 550 sporcuya karşı dereceye girmek için mücadele edeceklerini belirtti.

Antrenmanlarını 10 aydır sürdürdüklerini ifade eden Darılmaz, güçlü rakiplere rağmen madalyasız dönmeyeceklerine inandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kentte okçuluk sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için okullarda projeler hazırlıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi iki sene öncesine kadar ilimizde yapılmayan okçuluk sporunun başlatılmasını sağladı. Bunların sonucunda katıldığımız şampiyonalarda başarı elde ederek çalışmamızın karşılığını alacağız. Hadi, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan 15 yeni hedef minderi aldı. Teknik malzeme konusunda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Yapılan bu hizmetler karşılığında Çanakkale'den başarı ile dönmek istiyoruz."

Kaynak: AA