Mezitli’de Spor Alanlarının Sayısı Artıyor

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçede spor yapılabilecek alanlar oluşturma çalışmalarının devam ettiğini, Kuyuluk ve Yeni Mahalle’de iki stadyum yapacaklarını bildirdi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte ilçede yapılan stadyum ve yürüyüş alanı çalışmalarını inceledi. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yıldırım, gençlerin spor yapabilecekleri alanlardaki çalışmaları incelediklerini belirtti.

Eski Köy’deki sahanın düzenlenmesi ve sahada yapılması gereken çalışmaların projeye uygun olması yönünde gerekli talimat verdiklerini kaydeden Yıldırım, “Gençlerimizin ve her yaştan insanların spor yapabileceği alanları oluşturacağız. Kuyuluk’ta atıl durumda bulunan spor sahası çalışmalarını hızla yürütüyoruz. Şu anda stadın çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor ve yeşillendirdiğimiz alanlardaki henüz çıkmak üzere olan çimlerimizi suluyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte burada yapılan idari ve sosyal binalarımızı gezdik. Önümüzdeki süreç içerisinde amatör ve mahalle takımlarımızın karşılaşmalarını yapabileceği güzel bir stadımız olacak” dedi.

Gençlere daha fazla spor yapabilecekleri başka alanlar da oluşturmak için uygun mekanları tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, böylece ilçedeki stat sayısını artıracaklarını dile getirdi. Çalışmalarından birinin de Yeni Mahalle’de gerçekleştirileceği bilgisini veren Yıldırım, “Yeni Mahalle’de bulunan 10 bin metrekarelik alanın 4 bin 412 metrekaresi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne aitti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile bu konuda protokol aşamasındayız. Yakında burada da çalışmalarımıza başlayacağız ve Mezitli’yi modern bir stada kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA