Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer Açıklaması

İSTANBUL - MEHMET FATİH DUMAN - Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, yeni sezon öncesi planarı çerçevesinde Galatasaray Liv Hospital takımında transferi tamamladıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Murat Özyer, teknik heyetin istekleri doğrultusunda takım kurgularını yaptıklarını belirterek, "Teknik ekibimiz bize nasıl bir takım oluşturmak istediğini söylediğinde, oyuncu isimlerini verdiğinde, bütçe içinde hareket edip bir takım kuruyoruz. Galatasaray Liv Hospital için şu an teknik ekibimizin çizdiği portre tamamlandı. Dünya hali, sürpriz bir şey olur mu olmaz mı onu zaman içinde göreceğiz ama planlarımız içinde takımımız budur" dedi.

Son şampiyon olarak başlayacakları Beko Basketbol Ligi'nde yine oldukça iddialı takımlar bulunduğunun altını çizen Özyer, bu sezon birçok yabancı teknik adamın da görev yapacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bu sezon ligin en önemli özelliği, yabancı koçların en çok geldiği sene olması. Buna asistan koçları eklediğimiz zaman, saha kenarında çok fazla yabancı teknik adam olacak. Bence bu sene biraz da Türk antrenörlerin kendilerini imtihanı olacak. Ben bu açıdan bakıyorum. Geride kalan sezona 5-6 takım iddialı başlamıştı ve bu sezon iddialı takım sayısı bence arttı. Aralık ayına doğru ligin nasıl oturacağı belli olur. Burada en önemli şey, bizim takım olarak ne yapacağmız. Geçen sene kadromuzu kurarken, takım iskeletindeki oyunculara uzun süreli kontratlar yapmıştık. THY Avrupa Ligi'ne katılma hedefimizi başardık ve ligi şampiyon tamamladık. Takım iskeletimizi bu sezon bozmadık. Transfer döneminde hareketli olan takımlar vardı ama bizim avantajımız ise başantrenörümüzün ve takım iskeletimizin değişmemiş olması. Transferde hocamızın istediği bölgelere nokta atışları yapıldı. Sistemi bilen, birbiriyle oynamayı bilen, tecrübeli bir takım olduğumuzu, basketbolun da bir takım oyunu olduğunu düşünüyorum. Bu sene başarılı olacağımıza inanıyorum."

-"Obradovic, saygı duyulacak bir başantrenör"

Murat Özyer, Fenerbahçe Ülker'in başına geçen ünlü Sırp teknik adam Zeljko Obradovic'in her yönüyle önemli bir başantrenör olduğunu söyledi.

"Hakikaten Obradovic çok saygı duyulacak bir başantrenör ve iyi kadrolu takımlarda çalıştı. Her yönüyle önemli bir koç" diyen Özyer, şu ifadeleri kullandı:

"Beko Basketbol Ligi'nin ilgi çekmesi açısından etkisi olacak, Türkiye içindeki başantrenörler arasında rekabeti artıracaktır. Türkiye'ye gelişinin bu anlamda iyi olduğunu düşünüyorum. Başarılı olup olamayacağını zaman gösterecektir. Başarı katsayısı yüksek bir teknik adam. Kendi açımızdan ise koçumuz Ergin Ataman'ın kariyeri ve başarıları ortada. Biz takım olarak şampiyonluklara çok açız. Son şampiyon olsak da arada uzun bir dinlenme dönemi olmuş. Biz bu sezon hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de en iddialı takımız."

-"Cenk Akyol için hayatının en değerli sezonu olacak"

Özyer, Avrupa Şampiyonası öncesi A Milli Takım aday kadrosuna davet edilmeyen ve durumu birçok spekülasyona neden olan oyuncuları Cenk Akyol'un yeni sezonda da başarılı bir performans ortaya koyacağını savundu.

Cenk'in yaşadığı durumla ilgili daha önce açıklamalar yaptığını ve artık bugünü konuşmak istediğini dile getiren Özyer, şunları kaydetti:

"Bana göre Cenk Akyol açısından bu sezon hayatının en değerli sezonu olacak. İki sebepten dolayı çok yüksek motivasyonu bulunacak. Birincisi, milli takıma tekrar girmek için çok çalışacaktır ve bunun için de takımının kadrosundaki en etikili Türk oyuncu olmaya çabalayacaktır. İkinci olarak da bu ayın sonunda dünya evine girecek. Ben, milli voleybolcu eşi Naz Aydemir'in saha dışında da çok değerli bir sporcu olduğuna inanıyorum. Cenk Akyol bu sezon en iyi dönemini geçirecek ve bunun için çalışacaktır. Çünkü iki tane çok önemli motivasyon kaynağı var."

Kaynak: AA