Didim Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası

AYDIN - Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Didim'de Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası düzenlenecek.

Türk takımlarına açık olacak ve 29 Ağustos-2 Eylül günlerinde düzenlenecek turnuvaya Sırbistan, Romanya, Beyaz Rusya ve Norveç'ten birer, İngiltere'den ise 2 takım davet edildi.

Federasyon başkanı Haydar Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın korfbolun gelişmesi anlamında önemli olduğunu belirterek, "Federasyonumuza bağlı gelişmekte olan 5 branştan biri olan korfbolun gelişmesi anlamında müsabakayı son derece önemsiyoruz. Korfbol, özellikle üniversitelerde büyük rağbet görüyor. Korfbol oynayan öğrenciler de mezun olduklarında, gittikleri yerlerde bu sporun yayılmasına ve sevilmesine katkı sunuyorlar" dedi.

Korfbolun Türkiye'de çok sevildiğine dikkati çeken Doğan, iyi bir milli takım kurmak için Belçika'nın önde gelen bir antrenörüyle anlaştıklarını kaydederek, "Hocamız, buradaki antrenör ve hakemlerimizi de eğitiyor. Korfbol altyapısını iyi oluşturduk, giderek büyüyor" diye konuştu.

Salon sporu korfbolun, çimde ve plajda da oynandığını dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

"Federasyon olarak Didim Belediyesi'nin katkılarıyla geçen yıl Didim'de uluslararası bir korfbol şampiyonası gerçekleştirdik. Katılım oldukça iyiydi ve Avrupa Korfbol Federasyonu yetkilileri, memnuniyetlerini dile getirdi. Bu yıl Didim Belediyesi işbirliğiyle organizasyonu daha da büyüterek yapmayı düşünüyoruz."

Doğan, turnuvada ilk üçe giren takımlara kupa ve madalya verileceğini ayrıca tüm katılımcılara da katılım belgesi verileceğini belirterek, katılacak sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA