Torku Konyaspor'da Fenerbahçe Maçı Hazırlıkları Başladı

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımı Torku Konyaspor, ilk hafta oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu 1. hafta maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek Torku Konyaspor, bir günlük izin sonrasında akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Uğur Tütüneker yönetiminde yapılan antrenmana milli takımlarda bulunan Ömer Ali Şahiner ve Chaerle Hubert İtandje'nin yanı sıra Ezechiel N'Douassel katılmadı. Antrenman düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışma ve çift kale maçla sona erdi.

Teknik Direktör Tütüneker, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, hiçbir maça ümitsiz çıkmadığını belirterek, Fenerbahçe karşısında istedikleri oyunu sahaya yansıtabilirlerse iyi sonuç elde edebileceklerini söyledi.

Tütüneker, “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş fark etmiyor, bu takımlar sürekli içeride ve dışarıdaki maçlarında galip gelmek isteyen takımlar. Bizde bu seviyelerde oynadığımız için deplasman ve dışarısı fark etmiyor hep galip gelmek zorundalar. Dolayısıyla biz o avantajı da kullanabiliriz, sezon başı olması bizim için belki avantaj. Takımların tam oturmaması fizik olarak bizim için avantaj olabilir. Ben hiçbir zaman hiçbir maçta ümitsiz değilim. Biz Fenerbahçe karşısına çıkacağız ve kendi düşündüklerimizi yapabilirsek kendi mantalitemizi ortaya koyabilirsek güzel şeyler olur” dedi.

Tütüneker, Semih Şentürk ve Elmander transferi ile ilgili, her iki oyuncuyu da kadrosunda görmek istediğini ama bu oyuncuları başka takımlarında transfer etmek için uğraştığını hatırlattı. Kamuoyunun yıldız transfer beklediği yönündeki soru üzerine Tütüneker, “Bizim yıldızımız takımımız olsun. Çünkü bizim mücadele etmemiz lazım. Takım ismi vermek istemiyorum ama ne futbolcular transfer eden takımlar oldu yine de küme düştüler. Dolayısıyla bizim takım olarak kuvvetli olmamız lazım. İsmi geçen iki futbolcu da çok iyi topçu ve herkes kendi kadrosunda görmek ister ama bu isimleri almakta bir şeyler gerektiriyor. Bizim takımımız iyi bir mücadele ortaya koyarsa takım olarak biz yıldız olalım daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA