Samsunspor'da İBB Hazırlığı

PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, "Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Kalpar AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk haftasında Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile kendi sahalarında karşılayacaklarını anımsattı.

İBB'nin Süper Lig'den düştükten sonra kadrosunu bozmadığını belirten Kalpar, "İBB, kamuoyunda avantajlı olarak görülüyor. Takımlarını Süper Lig'den düştükleri gibi korudular ve ligin şampiyonu gibi lanse ediliyorlar. Fakat bana göre takımlar arasında pek fark yok. Biz de lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz, kendi sahamızda oynamanın avantajını da kullanacağız" diye konuştu.

Ligin ilk maçların kolay olmadığını ifade eden Kalpar, "Bunun bilinci içerisindeyiz. Biz iyi olursak inanıyorum ki her şey bizim istediğimiz gibi olur. İyi bir hazırlık döneminin ardından iyi olacağımıza inanıyorum. Sadece lige başlarken 2 oyuncu geçen yıldan cezalı olduğu için kadroda olmayacak. Bunu bir mazeret olarak görmüyoruz, ancak bizim için değerli oyunculardı. Ama onların yerine oynayacak olanlar en az cezalı olanlar kadar görev yapacaklardır. Önemli olan bu maçı en iyi şekilde geçirmektir" şeklinde konuştu.

Samsunspor, İBB maçının hazırlıklarını Nuri Asan Tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü. Teknik direktör Kalpar yönetiminde koşu, kültür fizik çalışması yapana kırmızı-beyazlılar, çift kale maç yaptı.

Kaynak: AA