Kırkpınar İkincisi Balaban, Doping Kararını Bekliyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başpehlivan Ali Gürbüz’de doping çıkması ve altın kemerin sporcusu İsmail Balaban’a verilmesi ile ilgili olarak, “Bize ulaşan resmi bir bilgi veya belge yok.

Sürece göre kararımızı vereceğiz” dedi.

Edirne'de bu yıl 652. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni kazanarak üst üste 3 kez başpehlivan olan ve altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz'de doping maddesi tespit edildiğinin açıklanması, memleketi Antalya'daki güreşseverleri üzdü. Doping olayının resmiyet kazanması halinde altın kemer, numuneleri temiz çıkan finalist ve yine Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban'a verileceği açıklanmıştı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya ve ata sporu güreş için yaşananların üzücü bir olay olduğunu kaydetti.

Ali Gürbüz’ün altın kemerinin alınıp güreşçileri İsmail Balaban’a verilmesi ile ilgili olarak Başkan Böcek, “Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya açıklama yaptı. Ama bu konuda bize ulaşan remi bir bilgi veya belge yoktur. Belediyemizin 5 yıldır güreşçisi olan İsmail Balaban final yapmıştır. Yıl içerisinde numuneler vermiştir. Dopingle ilgili kontroller yapılır. Ancak burada bir çelişen durum var duyumlarıma göre. Bazı güreşçilerinin numunelerinin Bulgaristan’a bazılarının ise Almanya’ya gönderilmesidir. Bize resmi bir belge geldiği zaman gerekli açıklamayı yaparız. Ama sonuç olarak kemer yine Antalya’ya gelmiş olacak. Üzücü bir olaydır. Biz belediye olarak 18. Yaz Şenlikleri kapsamında yağlı güreşlerimizi Pazar günü tamamladık. Ali Gürbüz, orada başpehlivan oldu. Sürece şu an üzüldüm, sevinemiyorum. Önümüzdeki gelişmelere göre bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Sporcu ve kulübünün, itirazının olacağını dile getiren Başkan Böcek, “Ali Gürbüz'ün itirazı olacak. Bunlar değerlendirildikten sonra, her şey daha net ortaya çıkacaktır. Süreçle ilgili bize ulaşan bir durum yok. Sonuca göre hareket edeceğiz. İsmail de böyle düşünüyor” dedi.

Ali Gürbüz'e 2 yıl spordan men cezası verilmesi beklenirken, dopingli çıkan güreşçilerin savunmalarının alınacağı belirtildi.

Kaynak: İHA