İsabeyli Şırlanspor 2.ligi Hedefliyor

İsabeyli Şırlanspor Kız Basketbol takımı yeni sezonu açtı.

Sezon açılışında Nazilli takımlarından Menderes Gençlikspor ile karşılaşan İsabeyli Şırlanspor Kız Basketbol takımının açılışına İsabeyli belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’de katıldı.

Açılış öncesi sporculara forma dağıtan Başkan Erim, tüm ülkede bayan basketbolcu sıkıntısı yaşanırken,İsabeyli gibi küçük bir beldede 70 lisanslı kız ile minikler-küçükler-yıldızlar ve gençler kategorilerinde başarıyla mücadele ettiklerini belirterek, kızların spor yapması konusunda desteğinin artarak süreceğini ifade etti.

Önümüzdeki yıl şartlar oluştuğu takdirde Türkiye Bayanlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edeceklerini belirten Bekir Kuvvet Erim, geçen yıl tüm kategorilerde 9 kupa kazanan bu kızlarla gurur duyduğunu belirtti.

İsabeyli Şırlanspor antrenörü Taner Karataş ise şu ifadelerde bulundu: “ Aslında bir aydır haftada 3 gün çalışıyorduk. Resmi olarak da 12 Ağustos günü sezon açılışı yaptık. Bundan sonraki süreçte okullar açılana kadar hafta içi her gün çalışacağız. İsabeyli’de Sayın Orhan Atalay hocamızın da yoğun katkısıyla bir kız basketbol geleneği oluşmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde katıldığım Dünya Basketbol Zirvesi Konferansında, TBF başkanı Turgay Demirel’e ve diğer yetkililere İsabeyli’yi ve bu kızları anlattığımda oldukça şaşırdılar. Lisanslı kız basketbolcu sayısının giderek azaldığı bir ortamda, İsabeyli’deki bu gelişmeyi takdirle karşıladılar ve destek vereceklerini söylediler. Belediye başkanımız da bir dediğimizi iki etmiyor. Yazın bu sıcağında salonun klimaları ile serin bir ortamda çalışıyoruz, kızlarımıza ayrıca 4 takım yeni forma yaptırdı. Umarız kız basketbol takım sayısı artar ve daha çok müsabaka yaparız.”

Kaynak: İHA