Anadolu Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası, Uşak’ta Başladı

Uşak Belediyesi, Anadolu Ulaşım ve Raket Spor Kulübü işbirliğinde devam eden Anadolu Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası’nın tanıtım kokteyli ve ilk gün karşılaşmaları Huzur Park’ta buluna tenis kortlarında gerçekleştirildi.

Kokteyle Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Bursal, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, turnuva için gelen tenisçiler ve vatandaşlar katıldı.

Kokteylde yeni yapılan tenis kortlarının açılışı da gerçekleştirilirken Belediye Başkanı Ali Erdoğan turnuva için gelen Hintli antrenör ile kısa bir gösteri maçı da düzenledi.

Kokteylin açılış konuşmasını ise Belediye Başkanı Ali Erdoğan gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonların Türkiye’nin 3 büyük kentinden sonra Uşak’ta gerçekleştirmenin kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Bayanların içinde olduğu turnuvaya 30 ülkeden 60 tenis sporcusu katıldı.

6 gün sürecek turnuvaya bayanlar dünya klasmanında yer alan 24 sporcu doğrudan katılmaya hak kazanırken, 8 bayan tenisçi elemelerle belirlendi. 32 sporcu turnuvanın ilk turunda eşleşerek müsabakalara başladı.

Yaklaşık 41 derece sıcak altında yapılan müsabakaların ilk turu bugün sona erecek.

Kaynak: İHA