23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'na Doğru

ADANA - 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü İsmail Güneş, Adanalılar'ın 15 Eylül'e kadar sürecek şampiyonada birbirinden heyecanlı 45 maç izleme şansı bulacağını belirtti.

Güneş, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ile Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe'yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, 12 ülke milli takımının katılımı ile düzenlenecek şampiyonanın Adana ve Türkiye açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Dört yılda bir düzenlenen şampiyonanın 5'incisine Adana'nın ev sahipliği yapacağını belirten Güneş, şunları kaydetti:

"Şampiyonanın ilki 1997'de Kanada'nın Toronto, ikincisi 2001'de Brezilya'nın Blumenau, üçüncüsü 2005'te İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlendi.

2009'da Fransa'nın başkenti Paris'in ev sahipliği yaptığı organizasyonu düzenleme onuruna, zorlu bir adaylık süreçten sonra aday kentleri geride bırakan Adana erişti. Engelli sporları dalında dünya ölçeğinde düzenlenen en büyük tekerlekli sandalye basketbol organizasyonlarından biri olan 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nın açılış maçı 7 Eylül'de Türkiye ile Venezuella arasında Yüregir Serinevler Spor Salonu'nda oynanacak. Adanalılar, 15 Eylül'e kadar sürecek şampiyonada birbirinden heyecanlı 45 maç izleme şansı bulacak."

Menevşe ise Adana ve Türkiye'nin tanıtımı için desteğe hazır olduklarını ifade ederek, "Şampiyona süresince 12 ülkeden gelecek sporcu, hakem, delegasyon, sporcu yakınları ve basın mensuplarına Adana'nın tanıtımını en güzel şekilde yapmalıyız. ATO olarak her türlü desteği imkanlar ölçüsünde vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: AA