Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara:

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'ün, Kırkpınar güreşleri sonrası alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlanması, güreş dünyasına bomba etkisi yaptı.

Ali Gürbüz, 652. Kırkpınar Güreşlerinde 3.kez üst üste şampiyon olarak Altın Kemerin sürekli sahibi olmuştu. Ali Gürbüz'ün, Kırkpınar öncesi İzmit Seka Güreşleri'nde numune vermesi üzerine o gün görüşlerine başvurduğumuz Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Buradan kaçabilirsiniz ama Kırkpınar'da alsa kaçış yok. Ya güreşmeyeceksin ya da güreşecek ve sonrasında numune vereceksiniz. Doping konusunda WADA ile birlikte sıfır tolerans uygulamasına tam destek veren bir başkanım. Doping olayı sporcunun gününü kurtarır ama sağlığını bozar" diyerek Kırkpınar'da geçtiğimiz sezon yapılmayan numunenin bu sene yerel güreşler dahil her müsabakalarda uygulanacağının garantisini vermişti.
6 SPORCUDA YASAKLI MADDEYE RASTLANDI
Bu sene sıkletlerinde birinci ve ikinci olanlar ile başpehlivanlık güreşlerinde yarı finale kalan güreşçilerden numune alınmıştı. İlk numunelere göre 6 sporcunun numunelerinde yasaklı maddeye rastlanırken, kapsamlı açıklamayı Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Sarıyer Güreş Eğitim Kamp Merkezi'nde saat 19:00'da basın toplantısı düzenleyerek bilgi vereceğini söyledi.

Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara ile telefonda yaptığımız görüşmesinde, "Doping olayını bende gazetelerden ve televizyonlardan duydum. Doğrusunu bilmiyorum. Ali Gürbüz'ün bilerek yasaklı madde kullanacağı ihtimalini vermiyorum. Eğer böyle bir şey yapmışsa bir anlık hırsının kurbanı olmuştur. Bu durumda kemeri elinden alınır... Güreş meydanında kaybetmek bu şekilde kaybetmekten bence daha iyidir. Günü kurtarmayı ben de zamanında bende tercih edebilirdim. Hem ahlaki olarak hem de sağlık açısından böyle bir yola tevessül etmedim. Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya gerekli açıklamayı yapacağını açıkladı.

Bekleyip göreceğiz" diyerek artık yasaklı madde kullananların kaçışının olmadığını dile getirdi.

Kaynak: İHA