Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Açıklaması

GAZİANTEP - Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hazırlık maçlarında takımın eksiklerini fazlasıyla gördüğünü, kadronun güçlenmesi için stoper, orta saha ve forvete takviye yapılması gerektiğini söyledi.

Uygun, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 14 kişilik kadroyla çalıştığını, transfer konusunda gerekeni yapacaklarını belirtti.

Bugün itibariyle Abdou Razack Traore ile yolları ayırdıklarını anlatan Uygun, bu futbolcunun mukavelesinin fesh edileceğini ifade etti.

Traore'ye yeni takımında başarı dileyen Uygun, şöyle devam etti:

"İmkansızlıklar içerisinde futbolcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Maalesef 20 milyon Türk gencinin olduğu bir ortamda 20 futbolcu çıkaramıyoruz. Almanya'nın altyapısından takviye yaparak milli takım kuruyoruz. Bu bizim ayıbımızdır. O yüzden bir an önce bu konuya el atılması gerekiyor. Eksiklerimiz var, bunu hazırlık maçlarında fazlasıyla gördüm. Stoper, orta saha ve forvete takviye yapılması gerekiyor. Genç alternatifler almayı da istiyoruz. Bu futbolcuları transfer ettiğimizde takımın kadrosu ne kadar eksik olursa olsun sıkıntıların biteceğini düşünüyorum."

-"Ben de Aleks Ferguson gibi bir takımda 25 yıl kalmak isterim"-

Teknik direktörlerin bir takımda uzun süreli kalmadığını hatırlatan Uygun, şunları söyledi:

"Ben de Aleks Ferguson gibi 25 yıl bir takımda kalmak, 2 milyar doları yönetmek, istediğim gibi transferler yapmak ve dünya çapında başarılar elde etmek isterim. Türkiye'de böyle bir sistem yok, sistemin getirisi şu; 1-2 maç başarısız oldumu hemen onu kov, sonra başkasını getir. Türk futbolunun kurumsallaşma süreci gelmiş, bu yapının doğru bir şekilde yönetilmeye ihtiyacı var. Bunlar olmadan hocalar günah keçisi olarak tarihteki yerini alacaktır. Gelir, 3. hafta gönderilir, gönderilen hocanın arkasından da 'çok başarısız hoca' denilir. Aslında hoca değil, sistem başarısız. Sistemi bu hale getiren yönetimler çok başarısız. O yüzden bu anlayışın değişmesi lazım, bu da değişmez. Sistemin değişmesini beklemek bence hata olur. Biz kendimizi değiştiriyoruz. Güne ve ortama göre hareket etmeye çalışıyoruz. Günlük ve anlık başarılar elde etmeye çalışıyoruz. Benim günlük ve anlık başarılarla hiçbir zaman işim olmadı. Hep uzun vadeli başarılar elde etmek için çalıştım."

Uygun, bugüne kadar 6 takımı çalıştırdığını, hiçbirinde de kendini başarısız görmediğini vurguladı. Kurduğu sistemle büyük başarılar elde ettini ifade eden Uygun, "Ben yoluma devam ediyorum. Ayrılıklar olacaktır, insanlar 20 yıllık hayat arkadaşından ayrılıyor. Teknik direktörlerin kısa sürede gönderilmesini doğal karşılıyorum, üzülmüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA