Fatih Terim tarihe geçti

O rekor artık tek başına Fatih Terim'in...

Galatasaray 'daki teknik adamlık kariyerinde 369. resmi maçına çıkan Fatih Terim, Türkiye 'de futbolun profesyonel hâl aldığı 1959'dan sonra Cimbom'un kazandığı 19 lig şampiyonluğun 6'sına imzasını attı.

Terim; Süper Lig 'deki 6 şampiyonluğun yanı sıra Türkiye Kupası 'nda 2, Cumhurbaşkanlığı Kupası 'nda 2, TFF Süper Kupa 'da 2 ve UEFA Kupası 'nda 1 olmak üzere toplam 13 şampiyonluk yaşadı.Trabzonspor 'a 12 kupa kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı ile birlikte Türkiye 'nin en çok şampiyonluk gören teknik direktörü olan Fatih Terim, bu akşam da Süper Kupa'da mutlu sona ulaşarak rekoru tek başına eline geçirdi.

Fatih Terim maçın ardından yayıncı kuruluşa "Mutluyuz tabii ama esas kahramanlara bırakayım konuşmayı" diyerek sözü antrenörler Ümit Davala ve Hasan Şaş'a bıraktı.

Terim, GSTV'ye ise şunları söyledi:

"Kazanmak önemli. Galatasaraylılar evlerinde keyifle izliyorlar şimdi. Güzel bir şey kazanmak. Ortada bir kupa varsa, iddia varsa, Galatasaray da orada olmalı. Çok şükür üst üste 2 senedir alıyoruz. Galatasaray'ın tarihi, camiası için önemli. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Oyuncularımın hepsini kutluyorum. Yeni sezon öncesi herkese başarılar diliyorum. Rakibinizi yenmek güzel bir şey. Artı bir de kupa kazanıyorsunuz. Allah'a şükür iyi başlıyoruz. Maraton başladı artık. Bugün bir dostluk havası vardı. Umarım böyle devam eder."

"Bugün özel bir gündü. Drogba'ya 11 numaralı formayı 11 Ağustos'ta verdik. Futbol sadece sahada oynanmıyor!"