Akigolar Bu Sezon Yine Deplasmanda

MANİSA - Spor Toto Süper Lig'de 2. sezonunu geçirecek Akhisar Belediyespor, ilçedeki stadın kriterlere uymaması nedeniyle maçlarını bu sene de Manisa il merkezindeki 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak.

Manisaspor'un Süper Lig'e veda ettiği sezonda lige yükselmeyi başaran Akhisar Belediyespor, mütevazı kadrosu ve başarılı sonuçlarıyla geçen sene ligde kalmayı başardı. İlçedeki stadın Süper Lig kriterlerine uygun olmaması nedeniyle geçen yıl maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalan Ege temsilcisi, bu sezon da müsabakalarını Manisa'da yapacak.

Mevcut stadı iyileştirmeyi tercih etmeyen Akhisar Belediyesi, yeni stat yapımı için yapılan ihaleyi kazanan firmanın işe başlamasını bekliyor. Takımlarının maçlarını Manisa'da oynamasını istemeyen taraftarlar, düzenledikleri imza kampanyasıyla ilçe stadının yenilenmesini istese de Akhisar Belediyespor bu sezon iç saha maçlarını yine "deplasman"da oynayacak.

-Manisa 19 Mayıs Stadı

Kapasitesi 16 bin 597 olan Manisa 19 Mayıs Stadı geçen sezon olduğu gibi bu yıl da PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'la birlikte Akhisar Belediyespor'un maçlarına ev sahipliği yapacak. Statta 6 Şubat 2013'te A Milli Futbol Takımı ile Çek Cumhuriyeti arasında özel maç oynanmıştı.

-Kombine bilet

Bu sezon kombine bilet fiyatlarını VIP 750, kapalı alt 500, maraton 150, kale arkası 100 lira olarak belirleyen Akhisar Belediyespor, bilet fiyatlarını ise VIP 40, kapalı alt 25, maraton 15 ve kale arkası 10 liradan satacak. Ege temsilcisi, geçen sezon olduğu gibi 4 Büyüklerle yapacağı maçlarda farklı fiyat uygulaması yapabilecek.

-Geçen sezonki maçları

Geçen sezon kendi evindeki 17 maçın 16'sını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda, birini ise Yeni Buca Stadı'nda oynayan Akhisar Belediyespor, iç saha maçlarında en başarısız ikinci ekip olmuştu. Ege temsilcisi evinde oynadığı maçlarda 20 puan toplarken, deplasmanda ise en başarılı 6. ekip olmuş ve 22 puan kazanmıştı.

Akhisar Belediyespor, Manisa'daki 16 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi alırken, 19 Mayıs Stadı'nın bakımda olması nedeniyle İzmir'de oynadığı tek maçta ise Kayserispor'a mağlup olmuştu.

Kaynak: AA