Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni'nde Eskişehirspor, Türkmenistan Httu FK takımı ile karşılaştı.

Eskişehir Atatürk Stadı’nda gerçekleşen maçta Eskişehirspor Türkmenistan’ın Httu FK takımı ile karşı karşıya geldi. Kırmızı siyahlı takım, maçın 25’inci dakikasında Sezgin Coşkun’un golü ile 1-0’lık üstünlüğü sağladı. Maçın 50’nci dakikasında ise Süleyman Muhadov takımının ilk golünü atarak durumu eşitledi. Maç süresince durumun 1-1’lik eşitliği üzerine penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Eskişehirspor'da Serol Demirhan, Henry Bienvenu, Diomansy Kamara, Httu FK takımında ise Annaşahet Annasahedov ve Akmurat Cumanazarov'un atışları değerlendirilemedi.
Eskişehirspor’da Erkut Şentürk (2), Diomansy Kamara, Abdülaziz Solmaz, Jerry Akaminko, Tarık Çamdal, Hasan Hüseyin Acar, Serdar Yazıcı, Mehmet Güven, Sinan Ören meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Türkmenistan Httu FK takımında ise Nursahet sapargılicov (2 gol), Şöhrat Söyünov (2 gol), Muhammed Astanov, Guvanç Hangeldiyev, Süleyman Muhadov, David Sarkisov, Gurbangeldi Batırov, Begeng Saidmamedov ve Kaleci Nurgeldi Astanov’un attığı gollerle skoru 12-11’e yükseltti.

Üstünlüğü sağlayan Türkmenistan Httu FK takımı finale yükseldi. Httu FK, yarın Kazakistan’ın Vostok FC takımı ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA