Süper Kupa Galatasaray'ın

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Normal süresi golsüz biten maçın 99. dakikasında Drogba sahneye çıkarak takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın son sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmayı Galatasaray uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 kazandı ve Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Mücadelede Galatasaray'a galibiyeti getiren tek golü Fildişili yıldız Didier Drogba, uzatmaların 99. dakikasında kaydetti.Karşılaşmanın 107. dakikasında Fenerbahçe'nin Sow ile yakaladığı bir pozisyon direkten dönerken sarı lacivertli takımdan Bruno Alves, 63. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Böylelikle Galatasaray sezonu geçen sene olduğu gibi yine Süper Kupa'yla açmış oldu. Kariyerinin ilk derbisinde çıkan Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ise ilk derbi mağlubiyetini aldı.

TERİM'İN SÜRPRİZ SEÇİMLERİ

Cezası nedeniyle tribünde oturan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe karşısına sürpriz bir 11'le çıktı.Terim, ilk 11'de olması beklenen isimlerden Chedjou'yu yabancı sınırlaması nedeniyle tribüne gönderirken savunma kurgusunu Gökhan Zan - Semih - Hakan Balta - Eboue dörtlüsünden oluşturdu.

Terim, sol kanatta Amrabat'ı görevlendirirken Sneijder'i ise Drogba'nın arkasında serbest pozisyonda oynatmayı seçti. Geçtiğimiz hafta sakatlık geçiren Burak Yılmaz ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

YANAL KADLEC'İ KESTİ

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, yabancı sınırlaması nedeniyle savunmanın solunda iki maçtır görev verdiği Kadlec'in yerine Hasan Ali'yi tercih etti ve savunma kurgusunu Mehmet Topuz - Alves - Bekir ve Hasan Ali ile kurdu. Orta alanda Mehmet Topal - Cristian - Emre üçlüsü görev yaparken hücumda da beklendiği gibi Kuyt - Webo ve Sow üçlüsü forma buldu.

MAÇ, KARŞILIKLI ŞUTLARLA BAŞLADI


Karşılaşmaya iki takım da uzaklardan kaleyi yoklayarak başladı. Maçın henüz 1. dakikasında Cristian Galatasaray kalesini yoklarken sarı lacivertliler 4. dakikada bu kez Sow'un şutu dikkat çekti. Senegalli oyuncu kendi çabasıyla yarattığı pozisyonda uzak mesafeden topu Muslera'ya nişanladı.

Galatasaray'da ise Drogba, 15. dakikada sol çaprazdan aldığı topu bekletmeden kaleye gönderdi. Top direğin yanından dışarı çıktı.

GALATASARAY TOP KAYBEDİYOR, FENERBAHÇE KONTROLLÜ


Mücadelede ilk 20 dakikanın ardından takımlar kendi yarı alanlarıne çekilerek organize ataklar geliştirmeye başladı.Fenerbahçe, orta alanda bol pas trafiği yapmaya çalışan Galatasaray'ın oyununu bozarak kanatlarda görev yapan Kuyt ve Sow'u topla buluşturmaya çalıştı. Galatasaray'da ise çoğunlukla sol kanattan olgunlaşan ataklar, genellikle Fenerbahçe savunmasında erirken Drogba, ceza sahasına indirilen toplarla takımına pozsiyon yaratmaya çalıştı.

İki takımın tüm çabalarına rağmen Süper Kupa finalinin ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

SNEIJDER'İN MÜTHİŞ ŞUTU


İkinci yarıya iki takım da aynı 11'lerle başlarken en ciddi pozisyon Sneijder'in müthiş şutu ile gelişti.

Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Sneijder, ceza sahası dışına seken topa çok sert vurdu. Hollandalı yıldızın şutunu iyi takip eden Mert Günok, başarılı bir hamleyle topun gol olmasına izin vermedi.

DERBİDE KIRMIZI ÇIKTI!


Süper Kupa finalinde adeta derbilerin olmazsa olmazı haline gelen kırmızı kart mücadelenin 63. dakikasında çıktı.

İlk sarı kartını 59. dakikada gören Bruno Alves, dakikalar 63'ü gösterdiğinde ani gelişen Galatasaray hücumunu kesmek istedi. Topla ileriye çıkmak isteyen Melo'yu düşüren Bruno Alves, ikinsi sarı karttan kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Deneyimli Portekizli oyuncu böylelikle ilk derbisini kırmızı kart nedeniyle tamamlayamamış oldu.

TEMPO ARTIYOR, GOL GELMİYOR

Maçta son 20 dakikaya girildiğinde iki takım hocaları oyuncu değişikliklerine giderek tempoyu arttırmak istedi.

Fenerbahçe'de Cristian 58. dakikada yerini Alper Potuk'a bırakırken 81. dakikada ise Pierre Webo ile Michal Kadlec değişti. Galatasaray ise 80. dakikada Hamit ve Amrabat'ın yerine Erman Kılıç ve Umut Bulut değişikliğine gitti. Bu değişikliklere rağmen iki takım da gol bulmayı başaramayınca mücadele uzatmalara gitti.

FİNALLERİN ADAMI GOLÜNÜ ATTI!


Uzatma dakikalarına iki takım da temkinli başladı. Uzun toplarla hücum yapan taraflar, kontrolü elinden bırakmamak için risk almamaya başladı.

Mücadelede 99. dakikaya gelindiğinde Galatasaraylı Didier Drogba, yine bir finalde golünü atarak takımını öne geçirmeyi başardı. Hakan Balta'nın sol kanattan ortasında Drogba, topu iyi takip etti ve kafayı vurdu. Yere seken top finelerle bozuldu ve karşılaşmada eşitlik bozuldu.

Maçın uzatma dakikaları Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

SOW DİREĞE TAKILDI


Karşılaşmanın ikinci uzatma dakikaları Sow'un direğe nişanladığı topla başladı.

107. dakikada Caner'in soldan sert ortasına kafayı vuran Sow'un vuruşu, Muslera'nın bakışları arasında direğe çarptı ve oyun alanının dışına çıktı.

Kalan dakikalarda iki takım da başka gol bulamayınca Galatasaray Süper Kupa'nın sahibi oldu.

SÜPER KUPA'YI GALATASARAY KAZANDI

GALATASARAY  1 - 0  FENERBAHÇE

MAÇ SONA ERDİ


M.S. Mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım, karşılaşmadaki son düdüğü çaldı ve maç sona erdi.
120' Caner Erkin, düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.
120' Bülent Yıldırım, mücadelenin sonuna 2 dakika ilave etti.
120' Fernando Muslera, zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.
120' Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu ceza alanı dışına gönderdi. Ardından çok yüksek olmayan bir ortada arka kale direğine yapıldı ama Hasan Ali bu zor topu kontrol edemedi.
119' Fenerbahçe adına en tehlikeli anlardan birisi. Sol kanattan Kuyt, ceza alanına ortasını yaptı ve Sow, topa harika bir kafa vuruşu yaptı ama Muslera, son anda topu kornere gönderdi.
118' Rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Emre, önündeki boş alanı iyi değerlendiremedi ve Fenerbahçe savunması araya girerek topu kazandı.
117' Galatasaray savunmasının arkasına atılan uzun topu alan Sow, Semih'ten sıyrılamadı ve top taç çizgisi yakınlarına kadar gitti. Ardından Semih, rakibine faul yaptı.
116' Fenerbahçe yarı alanında sağ kanatta topla buluşan Emre Çolak, Kadlec'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
114' Galatasaray'da Didier Drogba, Fenerbahçe yarı alanında rakibini çektiği için sarı kart gördü.
113'Kontra atağa çıkan Galatasaray'da topla buluşan Drogba, rakibinden sıyrılıp açısını düzelttikten sonra kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
112'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama gelen topu Hakan, göğsüyle Muslera'ya kazandırdı.
111'Fenerbahçe, golü bulup karşılaşmayı penaltılara taşımak için eksik olmasına rağmen ataklarını sıklaştırmaya başladı. Ayrıca her iki takımda da yorgunluk belirtileri artık görülüyor.
110'Galatasaray'da Umut Bulut, rakip savunma arkasına koşu yaptı ama Umut'a atılan uzun topta Umut, Kadlec'i geçmek isterken faul yaptı.
109'Gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal, önündeki boş alanı iyi kullandı ve rakip yarı alana geçti. Ardından sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Kuyt'a pasını attı ama top çok hızlıydı ve dışarıya gitti.
108'Galatasaray'da son oyuncu değişikliği. Wesley Sneijder, oyundan çıktı ve yerine Emre Çolak oyuna girdi.
107'Fenerbahçe'de Caner, rakip yarı alanda sol çaprazda topla buluştu ve kaleye çok sert bir şut çekti. Gelen sert topa Sow, kafa vuruşunu yaptı ama top direğe çarpıp dışarıya gitti.
106'İkinci uzatma devresi Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
105'Bülent Yıldırım, ilk uzatma devresini bitirdi ve ikinci uzatma devresi birazdan başlayacak.
105'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.
105'Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanı içinde sol çaprazda Alper'den pası aldı ve arka direkteki Kuyt'a ortasını yaptı. Kuyt, gelişine çok sert vurdu ama Muslera topu zorla da olsa kornere gönderdi.
105'Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği. Emre Belözoğlu oyundan çıkarken Caner Erkin oyuna giren isim oldu.
103'Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına gelen topa boş durumda olan Mehmet Topal sert bir kafa vuruşu yaptı ama Muslera topun sahibi oldu.
102'Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen top kafalardan sekti ve sağ çaprazdan Kuyt'ın kafa vuruşuna Eboue müdahale etti ve topu bir kez daha kornere gönderdi.
101'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yapılan ortada Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.
100'Fenerbahçe, uzatma bölümlerinde bir gol bulursa karşılaşmayı uzatmalara taşıyacak.
99'Sol kanadı çok etkili kullanan Galatasaray, baskıyı iyice arttırdığı dakikalarda Hakan Balta'nın ortasında Drogba, çok sert bir kafa vuruşu yaptı ve yerden de seken top ağlarla buluştu.
98'Kullanılan serbest vuruşta Drogba, kaleye çok sert bir şut çekti ama Mert, iki hamlede topun sahibi oldu.
97'Bir başka Galatasaray atağında Selçuk, rakip ceza alanı yakınlarında sol çaprazda Bekir'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
96'Fenerbahçe yarı alanında topla buluşan Kuyt, sağ kanattan ileriye hareketlenen Sow'a uzun bir pas attı ama Muslera, kalesini zamanında terk edip topu kontrol etti.
95'Yine sol etkili gelişen Galatasaray atağında Drogba, rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ama vurmakta geç kalınca Mert, yatıp topu kontrol etti.
94'Yine gelişen sarı kırmızılı ekibin atağında topla buluşan Sneijder, ceza alanına hareketlenen Drogba'ya pasını attı ama araya savunma girdi.
93'Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kısa pasta topu alan Sneijder, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma tehlikeyi önledi.

92' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan son çizgiye inip ortasını yapmak istedi ama Alper ayak koyup topu kornere gönderdi.
91' İlk uzatma devresine Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlandı.
N.S. 15'er dakikalık iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmazsa karşılaşmada seri penaltı vuruşlarına gidilecek.
N.S. Bülent Yıldırım 90 dakikayı bitiren düdüğü çaldı ve karşılaşmada uzatma bölümlerine gidilecek.
90'Galatasaray atağı sağ kanattan gelişti. Eboue, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu diğer kanada gönderdi. Sol kanattan yapılan ortada Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.
90'Bu arada normal sürenin sonuna 3 dakika ilave edildi. Bu bölümde de gol olmazsa 15'er dakikalık iki uzatma bölümü izleyeceğiz.
90'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Topuz, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
89'Gelişen Fenerbahçe atağında Alper, rakip ceza alanına doğru hareketlendi ve Melo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
88'Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında topla buluşan Erman, açısını düzeltip kaleye çekti ama Mert için kolay bir top oldu.
87'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

86'Galatasaray'da Eboue, sağ kanattan savunma arkasına koşusunu yaptı ve gelen topu Eboue, Mert'in üzerinden aşırttı ama araya giren Kadlec, topu kornere gönderdi.
Bu maçın fotoğraflarını şu anda Foto Galeri sayfalarımızdabulabilirsiniz.
84' Fenerbahçe ceza alanı çevresinde gelişen ikili mücadelede Drogba, Bekir'e faul yaptı ve karar serbest vuruş.
83' Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen top savunmadan sekti. Ardından Gökhan, topu ceza alanı dışındaki Selçuk'a verdi. Selçuk, gelişine sert vurdu ve top üstten dışarıya gitti.
82' Galatasaray, rakip ceza alanda tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Selçuk, kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Barajdan seken top kornere gitti.
81' Her iki takımda da oyuncu değişikliği. Galatasaray'da Hamit Altıntop yerini Umut Bulut'a bırakırken; Pierre Webo ise yerini Michal Kadlec'e bıraktı.
80' Galatasaray'da Nordin Amrabat yerini Erman Kılıç'a bıraktı.
80' Bu arada bir önceki pozisyonda avantaj kuralını uygulayan Bülent Yıldırım, oyun durduktan sonra Melo'ya sarı kart gösterdi.
79' Gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Webo, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmaya çarpan top kaleci Muslera'da kaldı.

78'Karşılaşmanın en net pozisyonu. Rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Drogba, arka direkteki Selçuk'un tam ayağına ortasını yaptı ama Selçuk'un vuruşu uzak direğin yanından dışarıya gitti.
77' Galatasaray savunmasının arkasına atılan uzun topta Gökhan Zan araya girip topu sağ kanattan ileriye hareketlenen Hamit'e pasını attı. Hamit, ceza alanına kadar gitti ama pas vermek yerine vurmayı tercih edince top yandan dışarıya çıktı.
76' Didier Drogba, kendisine atılan uzun topu kontrol etti ve iki rakibinden güzel sıyrıldı ama daha sonra ceza alanı içinde topu kaybetti.
75' Bu kez gelişen Galatasaray atağında Selçuk, ceza alanı dışından kaleye bir şut gönderdi ama top kaleci Mert'te kaldı.
74' Etkili gelişebilecek bir Fenerbahçe atağında Hasan Ali, topu ayağından çıkarmakta geç kalınca Galatasaraylı oyuncular araya girerek topu kazandı.
73' Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Bekir, Sneijder'e faul yaptı ve karar serbest vuruş.
72' Sol kanadı etkili kullanan Galatasaray'da Amrabat, topla buluştu ve iki rakibinin arasından geçip Drogba'ya ara pasını attı ama Drogba'yı geçen top dışarıya gitti.

78'Karşılaşmanın en net pozisyonu. Rakip yarı alanda sol kanatta topla buluşan Drogba, arka direkteki Selçuk'un tam ayağına ortasını yaptı ama Selçuk'un vuruşu uzak direğin yanından dışarıya gitti.
77' Galatasaray savunmasının arkasına atılan uzun topta Gökhan Zan araya girip topu sağ kanattan ileriye hareketlenen Hamit'e pasını attı. Hamit, ceza alanına kadar gitti ama pas vermek yerine vurmayı tercih edince top yandan dışarıya çıktı.
76'
Didier Drogba, kendisine atılan uzun topu kontrol etti ve iki rakibinden güzel sıyrıldı ama daha sonra ceza alanı içinde topu kaybetti.
75' Bu kez gelişen Galatasaray atağında Selçuk, ceza alanı dışından kaleye bir şut gönderdi ama top kaleci Mert'te kaldı.
74' Etkili gelişebilecek bir Fenerbahçe atağında Hasan Ali, topu ayağından çıkarmakta geç kalınca Galatasaraylı oyuncular araya girerek topu kazandı.
73' Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Bekir, Sneijder'e faul yaptı ve karar serbest vuruş.
72' Sol kanadı etkili kullanan Galatasaray'da Amrabat, topla buluştu ve iki rakibinin arasından geçip Drogba'ya ara pasını attı ama Drogba'yı geçen top dışarıya gitti.

71'Etkili gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Kuyt, pasını ceza yayı yakınındaki Sow'a verdi. Sow, açısını düzeltip güzel bir şut çekti ama Muslera topun sahibi oldu.
70' Yine sol kanattan gelişen atakta Amrabat, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa Drogba, kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Mert'te kaldı.
69' Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra Galatasaray'ın atakları sıklaşmış durumda.
68' Galatasaray savunmasında topla buluşan Selçuk, sol kanattaki Amrabat'a uzun bir top gönderdi. Amrabat topu kontrol ettikten sonra ceza alanı içindeki Sneijder'e verdi. Sneijder, zor pozisyonda kaleye şutunu çekmek istedi ama top savunmadan döndü.
67' Hamit Altıntop, ceza alanı dışından kaleye gönderdiği şutlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez kaleye gönderdiği top yandan az farkla dışarıya gitti.
66' Galatasaray'da Sneijder, rakip yarı alanda topla buluştu ve pasını sol çaprazdaki Drogba'ya verdi ama Drogba rakip savunmadan sıyrılamadı.
65' Sarı kırmızılı ekip atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Mert topu kontrol etti.

63' Galatasaray hızlı bir atağa çıktığı sırada Bruno Alves, Melo'ya yaptığı faulden sonra önce ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gördü.

62' Pierre Webo da, Semih'e yaptığı bu hareketten dolayı sarı kart gören isim oldu.
61' Bu arada Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Webo'nun müdahalesiyle yerde kalan Semih, sakatlık geçirdi ve şuan tedavisi yapılıyor.
60' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder, ceza alanına ortasını yaptı ama Mert, iki hamlede topun sahibi oldu.
59' Sağ kanattan ileriye koşu yapan Drogba'ya atılan pasta Alves, köşe gönderi yakınlarından Drogba'ya sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.
58' Karşılaşmada ilk oyuncu değişikliği. Cristian Baroni oyundan çıktı ve yerine Alper Potuk oyuna girdi.
57' Bir başka Galatasaray atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Selçuk, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
56' Sarı kırmızılı ekip ikinci yarıya etkili başlayan taraf. Sneijder, rakip ceza alanı sol çaprazından sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya gitti.
55' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Amrabat, ceza alanındaki Drogba'ya ortasını yaptı ama Alves, topu karşılayan isim oldu.
54' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Gökhan'ın kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.
53' Galatasaray atağında Fenerbahçe ceza alanı ön tarafında kafalardan seken topa Sneijder, harika bir şut çekti ama Mert, topu aynı güzellikle kornere gönderdi.
52' Felipe Melo'nun ciddi bir problemi yok ve oyuna devam edecek. Oyun sarı kırmızılı takımın serbest vuruşuyla yeniden başlayacak.
51' Orta yuvarlak içinde gerçekleşen hava topu mücadelesinde Melo, aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Oyun alanının içinde Melo'nun tedavisi yapılıyor.
50' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt, ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı. Pozisyonun devamında Cristian, sol kanattan orta yaptı ama top diğer kanattan dışarıya çıktı.
49' Gelişen Fenerbahçe atağında, Webo'ya atılan topta Gökhan, Webo'ya yaptığı sert faulden sonra sarı kart gören isim oldu.
49' Bir başka sarı kırmızılı ekibin atağında sol kanatta rakip yarı alanda topla buluşan Sneijder, kaleye yine sert bir şut gönderdi ama top kaleci Mert'te kaldı.
48' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder, topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top barajdan döndü.
47' İlk atak sarı kırmızılı ekipten geldi. Sol kanattan ceza alanına hareketlenen Selçuk'a atılan uzun topta Selçuk, ceza alanına girmek üzereyken Mehmet Topuz'un müdahalesiyle yerde kaldı. Mehmet Topuz sarı sarı gördü.
46' Mücadelenin ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

D.A. Mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım, ilk yarıya uzatma eklemedi ve ilk yarı sona erdi.

45' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında, Galatasaray ceza alanı önünde topla buluşan Webo, kaleye sert şutunu çekti ama top kaleci Muslera'da kaldı.
44' Orta alanda topla buluşan Selçuk, ceza alanına hareketlenen Drogba'ya pasını attı. Drogba'da ceza alanına sol kanattan hareketlenen Amrabat'a pasını attı ama Fenerbahçe savunması ayak koydu.
43' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk, ceza alanına ortasını yaptı ama herkesi aşan top sol direğin yanından dışarıya gitti.
42' Fenerbahçe yarı alanının ortalarındaki ikili mücadelede Eboue, Cristian'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
41' Çok etkili gelişen Galatasaray atağında Sneijder, Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinden sağ kanattan ceza alanı sol çaprazındaki Drogba'ya uzun bir pas attı. Drogba, topu kontrol ettikten sonra pasını boş durumdaki Amrabat'a yerden attı. Amrabat kale sahası içinde karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Mert kontrol etmeyi başardı.
40' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa Drogba, kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
39' Gelişen Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Amrabat, pasını daha iç taraftaki Sneijder'e verdi. Sneijder'in ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Mert, kornere tokatladı.
38' Fenerbahçe yarı alanında topla buluşan Selçuk, Alves'ten sıyrılamadı ve Alves, Selçuk'a faul yaptı.
37' Atak yönüne göre sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk, ceza alanına ortasını yaptı ama kafalardan seken top kaleci Mert'te kaldı. Mert oyunu başlattıktan sonra Hamit'in orta alanda Kuyt'a müdahalesi sarı kartı da beraberinde getirdi.
36' Bir başka Galatasaray atağında Eboue, sağ kanattan ceza alanına ortasını yaptı. Gelen topu Alves, kornere gönderdi.
35' Sarı kırmızılı ekibin atağında Fenerbahçe ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Drogba, kalabalık savunma arasından sıyrılamadı ve topu kaybetti.
34' Kullanılan serbest vuruşta Cristian topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top baraja çarptı.
33' Sol kanattan gelişen sarı lacivertli ekibin atağında ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı. Ardından gelişen bir başka atakta Galatasaray ceza alanına yakın bir noktada Kuyt, yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli bir nokta.
32' Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın sağ kanadında topla buluşan Mehmet, baskı sonucu topu savunmasına gönderdi.
31' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan, pasını Sneijder'e verdi. Sneijder, oyunun yönünü sağ kanada çevirdi ve ardından Melo, kaleyi ön cepheden gören yerden sert bir şut çekti ama top üstten az farkla dışarıya gitti.
30' Bu kez gelişen Galatasaray atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortayı Fenerbahçe savunması diğer kanattan taca gönderdi.
29' Fenerbahçe'nin kullandığı serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya iyi yükselen Muslera, topun sahibi oldu.
28' Gelişen Galatasaray atağında rakip yarı alanda topla buluşan Amrabat, Emre'nin baskısının ardından topu kaybetti ve ardından Amrabat, Emre'ye faul yaptı ve Amrabat sarı kart gördü.
27' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow'a atılan uzun topa Sow hareketlendi ama top doğrudan dışarıya gitti.
26' Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında %50 - %50 eşitlik söz konusu.
24' Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Amrabat, Mehmet Topuz'dan topu kazanmak isterken rakibine faul yaptı.
23' Galatasaray, maçın başındaki tutuk görüntüsünden biraz olsun sıyrılmış görünüyor ve sarı kırmızılı ekip rakip yarı alanda daha fazla görünmeye başladı.
22' Çok tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan ceza alanına yapılan yerden ortada penaltı noktası üstünde Sow, topla buluştu ama istediği vuruşu yapamadı ve top üstten dışarıya gitti.
21' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Didier Drogba yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
20' Bir önceki pozisyonun devamında Hamit Altıntop, ceza alanı dışından kaleye sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
19' Çok tehlikeli gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Mehmet Topuz, hata yapınca Drogba kaleye şutunu çekti ama Mert, güzel bir kurtarış yaptı.
18' Galatasaray savunmasında topla buluşan Gökhan, Cristian baskı yapınca topu ileriye gönderdi ve top kaleci Mert'e kadar geldi.
17' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Webo, sağ kanattan rakip yarı alana geçti ve Sow'la duvar pası yapmak istedi ama Sow'un topu taca gitti.
16' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Hamit Altıntop, ceza alanına yerden ortasını yaptı ama gelen topu Bekir, diğer kanattan taca gönderdi.
14' Emre, kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa Webo kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya çıktı.
13' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Galatasaray savunması topu kazanmak isterken faul yaptı ve Fenerbahçe kaleye 32 metre uzaklıktan sağ çaprazdan serbest vuruş kullanacak.
12' Hızlı gelişen Galatasaray atağında Drogba, sol kanattan ceza alanına hareketlenen Amrabat'a ara pasını attı ama Amrabat, Alves'ten sıyrılmak isterken rakibine faul yaptı.
11' Geride kalan dakikalarda Fenerbahçe, Galatasaray'a göre daha organize bir futbol ortaya koyuyor. İki takım da özellikle savunma da oldukça dikkatli.
10' Bu arada Kuyt ve Sow'la hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Kuyt'ın pasında Sow, ceza alanına hareketlendi ama top Gökhan'ın kontrolünde kaleci Muslera'da kaldı.
9' Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Alves, rakip yarı alana sağ kanada uzun bir top gönderdi ama araya Amrabat girdi.
8' Galatasaraylı oyuncular kendi aralarında paslaşıp oyun kurmaya çalışırken, Fenerbahçeli oyuncular baskı yaptı ve top sarı kırmızılı ekipten taca çıktı.
7' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Emre, pasını Sow'a verdi. Sow, ceza yayı yakınlarında kaleye şut çekeceği sırada Melo, araya girdi. Sow, bu pozisyonda kısa bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir durumu yok.
6' Fenerbahçe kalecisi Mert, kendisine atılan geri pasta topu Galatasaray yarı alanına kadar gönderdi. Gelen topu Galatasaray savunması kaleci Muslera'ya kazandırdı.
5' Bu dakikayı Galatasaraylı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
4' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz, pasını ceza alanı ön çizgisi yakınlarındaki Webo'ya verdi. Webo'da pasını Sow'a verdi. Sow, ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan şutunu çekti ama top kaleci Muslera'da kaldı.
3' Gelişen Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Sneijder, ceza alanı sağ çaprazındaki Drogba'ya uzun bir top gönderdi. Drogba, topa gelişine vurdu. Top uzak direğin yakınlarından dışarıya gitti.
2' İlk atak Fenerbahçe'den geldi. Cristian Baroni, ceza alanı dışından kaleye sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
1' TFF Süper Kupa finali Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ

Mert
M. Topuz
Bekir
Alves
Hasan Ali
Cristian
M. Topal
Emre
Kuyt
Webo
Sow

GALATASARAY'IN İLK 11'İ

Muslera
Eboue
Hakan Balta
Gökhan Zan
Semih
Hamit
Amrabat
Selçuk
Melo
Sneijder
Drogba

Stat: Kayseri Kadir Has
Saat: 20:30
Hakem: Bülent Yıldırım
Yayın: ATV