Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri

BALIKESİR - Balıkesir'de, ünlü pehlivan Kurtdereli Mehmet anısına bu yıl 33'üncüsü yapılan yağlı güreş mücadelesinde başpehlivanlığı, 2009-2010 yılında Kırkpınarda başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nden sonra, Türkiye'nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan ve Balıkesir'in Kurtdere köyünde Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına düzenlenen güreşler büyük ilgi gördü.

Güreşlerde her boydan 235 pehlivan er meydanına çıkarken izleyiciler, minik pehlivanların mücadelesini alkışladı. Başpehlivanlık yarı final müsabakalarında Mehmet Yeşil Yeşil, Abdullah Güngör'ü, Recep Kara ise Şaban Yılmaz'ı yenerek finale kaldı.

Mehmet Yeşil Yeşil ve Recep Kara, 40 dakika süren final müsabakasında yenişemeyince puanlamaya geçildi. Puanlama güreşi 10 dakika sürdü. Yeşil, rakibine 2-0 üstünlük sağlayarak 33. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ve Vali Ahmet Turhan'ın da izlediği güreşlerde gelecek yılın ağalığını, açık arttırmada 30 bin lira vermeyi taahhüt eden Abdullah Altıntaş kazandı.

Kaynak: AA