Kasımpaşa "hazırım" Dedi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, yeni sezon öncesi çalışmaları kapsamında oynadığı 7 maçın 6'sını kazanarak, ligin başlamasına bir hafta kala hazır bir görüntü çizdi.

Yeni sezon hazırlıklarına 27 Haziran'da İstanbul'da başlayan lacivert-beyazlılar, oynadığı toplam 7 hazırlık maçında 15 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü. Kasımpaşa, kazandığı 6 maçın hiçbirinde kalesinde gol görmedi.

Ryan Babel, Ryan Donk, Oscar Scarione, Sanharib Malki, Orhan Şam ve Kubilay Aktaş'ı kadrosuna katan lacivert-beyazlılar, ilk hazırlık maçında Romanya'nın Viitorul takımıyla Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı. Yeni transfer Babel'in 2 ve Kerem Şeras'ın 1 gol kaydettiği maçta Kasımpaşa, sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Kasımpaşa, ikinci hazırlık maçını Kemerburgaz Tesisleri'nde, Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Anadolu Üsküdar 1908 ile yaptı. Lacivert-beyazlılar, yıldız futbolcusu Ryan Babel ve geçen yıl ligde 19 gol kaydeden Uche'nin ikişer golüyle rakibini 4-0 mağlup etti.

Kasımpaşa, Avusturya kampı öncesi İstanbul'da son hazırlık maçın PTT 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadı. Lacivert-beyazlı takım bu maçı da Özer Hurmacı'nın tek golüyle kazanmayı bildi.

-Avusturya kampında 3'te 3

İstanbul'da çalışmalarını tamamlayarak 22 Temmuz'da Avusturya'ya ikinci etap kamp çalışmaları için giden Kasımpaşa, burada oynadığı 3 maçı da kazandı.

İlk maçında Almanya 1. Ligi takımlarından Hannover 96 ile karşılaşan Kasımpaşa, mücadeleden yeni transferi Orhan Şam'ın golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in tecrübeli takımı Eskişehirspor ile Avusturya'da ikinci hazırlık maçına çıkan Kasımpaşa, bu karşılaşmayı da Adem Büyük'ün golüyle 1-0 üstün tamamladı.

Kasımpaşa, Avusturya'daki son hazırlık maçında Sırbistan temsilcisi Rad Belgrad ile karşılaştı. Lacivert-beyazlılar, Malki ve Adem Büyük'ün golleriyle Sırp rakibini 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'e 17 Ağustos Cumartesi günü Kardemir Karabükspor deplasmanında başlayacak Kasımpaşa, son hazırlık maçını İstanbul'da Sivasspor ile oynadı. Maçın ikinci yarısında Malki, Orhan Şam ve Adem Büyük ile goller bulan Kasımpaşa, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

-Yeni transferlerden 9 gol

Kasımpaşa'nın 7 hazırlık maçında attığı 15 golün 9'u yeni transferlerden geldi.

Hollanda futbolunun önemli isimlerinden biri olarak anılan Babel, Kasımpaşa formasına çabuk ısındı. Babel, lacivert-beyazlı formayla çıktığı ilk iki maçta rakip filelere toplam 4 gol gönderdi. Babel, daha sonra oynanan 5 hazırlık maçında gol atamasa da Kasımpaşa'nın yeni sezon öncesi oynadığı hazırlık maçlarında en fazla skor üreten futbolcu oldu.

Lacivert-beyazlıların, Fenerbahçe'den transfer ettiği Orhan Şam da bir savunma oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle dikkati çekti. Hannover 96 maçında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden tecrübeli futbolcu, Sivasspor ağlarını da havalandırmayı başardı.

Hollanda'nın Roda takımından transfer edilen Suriyeli futbolcu Malki ise Kasımpaşa adına hazırlık maçlarında 2 gol kaydetti.

Malki, Rad Belgrad ve Sivasspor maçlarında rakip fileleri havalandırdı.

Kasımpaşa'nın Babel'den sonra en golcü ismi Adem Büyük oldu. Adem, rakip filelere 3 gol gönderdi. Lacivert-beyazlıların diğer gollerini, Uche,Özer Hurmacı ve Kerem Şeras kaydetti.



Kaynak: AA