Abdullah Ercan: 'Polonya Maçı İle İyi Bir Başlangıç Yapmak İstiyoruz'

Polonya ile 13 Ağustos Salı akşamı deplasmanda oynayacakları 2015 U21 Avrupa Şampiyonası grup maçına hazırlanan Ümit Milli Takım’ın Teknik Direktörü Abdullah Ercan, kampı ve Varşova'daki maçı değerlendirdi.

2 yıl aradan sonra yeniden Milli Takımlar bünyesinde çalışmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen Abdullah Ercan, "2015'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Bunun için de önümüzde uzun bir yol var. Grupta ilk 2'ye girip play-off'a kalmak ilk hedefimiz. Bu açıdan, en önemli rakiplerimizden biri olan Polonya ile deplasmanda oynayacağımız maç çok önemli. Çünkü Eylül ve Ekim'de oynayacağımız 4 maçın 4'ünü de kendi sahamızda yapacağız. 5 maç sonunda önemli bir avantajı yakalamak elimizde" dedi.

Ümit Milli Takım kadrosundaki oyuncuların hem çok tecrübeli hem de kendisinin yakından tanıdığı futbolculardan oluştuğunu belirten Ercan, "Takımımda çeşitli yaş kategorilerinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşamış çok sayıda oyuncu var. Bu durum, uluslararası tecrübe açısından çok önemli. 1992, 1993 ve 1994 doğumlu oyuncuların karması bir takımız. 1992 doğumlu oyuncularla, 2009'da U17 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nı; 1993'lülerle de 2010'da U17 Avrupa Şampiyonası'nı birlikte yaşadık. Aynı heyecanı şimdi U21 için hissediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA