Çim Uzmanı, Bursaspor'dan Ayrılmayı Düşünmüyor

BURSA - VEDAT YÜCEBAŞ - Türkiye'deki en iyi zeminlerden birine sahip Bursa Atatürk Stadı'nın bakım ekibi şefi Muhittin İpek, başka kulüplerden teklif almasına rağmen Bursaspor Kulübünden ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa Atatürk Stadı'nın yenilenmesi sırasında yüklenici firmaya çim zeminle ilgili danışmanlık yaptığını ve yeşil-beyazlı kulübün yöneticileriyle tanışıp iş teklifi aldığını anlattı.

İzmirli olmasına rağmen Bursa'yı çok sevdiğini ve bu teklifi seve seve kabul ettiğini belirten İpek, hem Atatürk Stadı'nın hem de Özlüce Tesisleri'nin çim zeminlerinin bakımlarını 6 kişilik ekiple sürdürdüklerini ifade etti.

İpek, zeminlerle ilgili hiçbir sorun yaşanmamasında her türlü taleplerini karşılayan kulüp yönetiminin önemli katkıları bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Temmuz ve ağustos ayları gerek sıcaklar gerekse hastalıklar nedeniyle risklidir. Buna karşı hem stattaki hem de tesislerdeki çimlerde bir sıkıntı yok. Zeminimiz çok güzel. Stadın zeminiyle ilgili FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası maçları sırasında da övgü dolu sözler aldık. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Pierre Mankowski, maç sonrası basın toplantısında zeminimizden övgüyle bahsetti. Ukrayna heyetinin daveti oldu. Türkiye'de bazı kulüplerden de talepler alıyoruz. Bazı kulüpler yardım istedi hatta Fenerbahçe ile Galatasaray'dan saha zemini danışmanlığı için transfer teklifi aldım. Geçen sene Sivasspor yönetimi, rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı ile bakım ve danışmanlık için birkaç günlüğüne Sivas'a gitmem konusunda görüşmüştü. Başkanımız bu talebi kabul etmişti. Bazı kulüplerden saha bakımı için teklif aldım ama Bursaspor'dan ayrılmayı düşünmüyorum. Burada çok iyi bir çalışma ortamımız var. Ekibimiz çok iyi."

Galatasaray'ın iç saha karşılaşmalarını oynadığı Türk Telekom Arena Stadı'nın zeminiyle ilgili yaşanan sorunları hatırlatan İpek, burada en önemli yanlışın, çimin yurt dışından getirilmesiyle yapıldığını savundu.

Yurt dışından getirilen zeminin tutmadığını ve daha sonra yapılan müdahalelerin yeterli gelmediğini vurgulayan İpek, "Stat drenajında sorun olduğunu düşünmüyorum. Türk Telekom Arena Stadı için yerli çim tercih edilse daha iyi olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA