Trabzonspor Tur İçin Avantaj Elde Etti

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yenen Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay, rakipleri karşısında aldıkları 1-0'lık skorun tur için avantaj olduğunu söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından takım kaptanı kaleci Onur ve Zeki Yavru ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Akçay, saha içinde çok iyi bir yardımlaşma örneği gösterdiklerini belirterek, "Ofansif anlamda eksikliklerimiz olduğunu farkediyoruz, bunları da en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum. Oyuncularımın aidiyet duyguları artıyor. Birbirleriyle ilişkileri takım olma yolunda gittikçe güçleniyor" dedi.

Rakiplerinin özellikle ofansif yönü güçlü zengin oyunculara sahip olduğunu ifade eden Akçay, "Dolayısıyla bu takımın istatistiğine baktığımızda deplasman galibiyetlerin fazla olması şaşırtıcı değil. Güçlü ofansif gücü var. Biz de tanıdığımız rakibimize kendi sahamızda biraz daha saygı göstererek onu çok dikkate alarak ikinci ayağı da tamamlamak istiyoruz Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir. 1-0 tur için önemli bir skor. Ancak kendi sahamızda oynayacağımız için futbolun her sürprizine hazır olmalı. Buradan avantajlı bir durumla döndüğümüz söyleyebilirim" diye konuştu.

CELUSTKA'IN DURUMU
Akçay, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak hastaneye kaldırılan Celustka ile olarak ise şu ifadeleri kullandı; "Celustka, burnunda kanama ve hafif baş dönmesi olduğu için hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu çok iyi, kısa sürede aramıza katılacak."
İkinci yarıda forma giyen Malouda'nın oyuna iyi başlayamadığını ifade eden Akçay, "Ama daha sonra mental, düşünsel olarak zenginliğini ortaya koyarak akıllı işler yaptı. Biraz daha süresi var ancak çok fazla değil. Takıma uyum sağladığını düşünüyorum. Malouda'dan çok faydalanacağımız yönünde düşüncem zenginleşti" diye konuştu.

Oyunun son bolümünde Colman'ın gördüğü kırmızı kart ile ilgili olarak ise Akçay, Colman'ın gördüğü kartın ise yorgunluk ve aşırı kazanma isteği nedeniyle kaynaklandığını, bunun da futbolun içerisinde olabilecek bir hareket olduğunu belirtti.

Trabzonspor takım kaptanı Onur ise hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, takım olarak iyi işler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Zeki Yavru ise Trabzon'da tur geçen taraf olacaklarına inandığı söyledi.

DİNAMO MİNKS CEPHESİ
Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant ise Trabzonspor karşısında özellikle ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak bunu maçın sonucuna yansıtamadıklarını söyledi.

Maaskant, ilk yarıda topa daha çok sahip olduklarını belirterek, "Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Trabzonspor karşısında 2-3 golü bulmalıydık. Trabzonspor karşısında ikinci maç için ellerinden geleni yapacağız. Ümidimizi yitirmedik. Kaybetsek de şansımız var" diye konuştu.

Kaynak: İHA