Milli Takım Sporcularının, Palandöken Kampı

ERZURUM - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Palandöken'de kampa giren milli takım sporcu ve antrenörlerini ziyaret ederek, taleplerini dinledi.

Altıparmak, Palandöken Kayak Merkezi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait kayakevinde milli atlet Elvan Abeylegesse, 17. Akdeniz Oyunları'nda atletizmde kadınlar 400 metrede dördüncü olan Birsen Engin, Dağ koşusu branşında 2007 yılından bu yana 6 kez altın madalya kazanan milli atlet Ahmet Arslan'ın da aralarında bulunduğu sporcu ve antrenörlerle bir araya geldi.

Karete, boks, atletizm, golbol milli takımları ve Azerbaycan Atletizm Milli Takım sporcularıyla bir süre sohbet eden Vali Altıparmak, "Burası bize ait olduğu kadar size de ait. Beraberiz yani. Bizim göremedimiz bir eksiklik var mı? Biz sizin dışınızda diğer sporcuları da davet edelim istiyoruz, yani sadece Türkiye'ye değil dünya sporuna açılacak bir merkez olsun istiyoruz. 'Şöyle yaparsak daha iyi olur' dediğiniz bir şey var mı?" diye sordu.

Bunun üzerine Abeylegesse, yüksek rakımı itibarıyla Paladöken'in önemli bir kamp merkezi olduğunu belirterek, "Her şey mükemmel, bütün imkanlar var. Şu an için bir eksik yok. Zaten eksik olduğu zaman bunu iletiyoruz. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık. Her yıl burada kamp yapıyoruz. Sporcular için çok iyi bir yer. Burada antrenman yaptıktan sonra katıldığım bütün yarışmalarda derece elde ettim. Palandöken antrenman için önemli bir merkez. Hiçbir eksiğimiz yok" dedi.

Kayakevinde çıkan yemeklerin de lezzetli, verilen hizmetin kaliteli olduğunu vurgulayan Abeylegesse, "Kampa kızımla geldim. Burada şampiyonalara hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Birsen Engin de "Buranın rakımının yüksek olması bizim için bir avantaj. Yüksekte kalıyoruz. Yüksek rakımda kamp yaptığımız zaman kan değerlerinde bir değişiklik oluyor. Daha çok kuvvetlendiriyor, dayanıklılığı artırıyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Hatta 4 yaşında kızım var, onu da alıp geldim. Çok rahat ediyoruz" dedi.

Golbol Milli Takım kaptanı Tekin Okan Düzgün de takım arkadaşlarıyla yoğun bir kamp sürecine başladıklarını belirterek, katılacakları şampiyonalarda kazanacakları altın madalya ve kupaları Vali Altıparmak'a hediye edeceklerini söyledi.

Ziyarette Vali Altıparmak, milli atlet Abeylegesse'nin iki yaşındaki kızı Arsema Murissa'yı bir süre sevdi. Erzurum Beyaz Ay Derneği Başkanı İsrafil Bayrakçı ile beraberindekiler de bağlama çalarak türkü söyledi.

Kaynak: AA