Hedefi Dünya Şampiyonu Olmak

DENİZLİ - İBRAHİM SÜZER - Milli judocu Nesrin Çetin, hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye'ye birincilik getirmek olduğunu söyledi.

Nesrin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora 9 yaşında başladığını, 9 yıldır aralıksız olarak antrenmanlarını sürdürdüğünü kaydetti.

Judocu Mehmet Çetin'le 7 ay önce evlenen, 19 yaşındaki Çetin, en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirtti.

Spora devam ettikçe derecelerin arka arkaya geldiğini ve bundan çok mutlu olduğunu dile getiren Çetin, şöyle konuştu:

"Başarı gelince daha çok çalışmaya başladım. Yurt dışında müsabakalara da çıkınca başarıların devamının geleceğini biliyorum. O yüzden spora devam ettim, hiç bırakmak istemedim. Sürekli çalıştım. Bazı yerlerde emeğimin karşılığını alamasam bile birçok yerden madalyasız dönmedim. Eylül ayında Avrupa, ekim ayında ise Dünya Şampiyonası var. Hedefim, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında birinciliği ülkeme getirmek. Emeklerimin karşılığını boşa çıkarmak istemiyorum. Beklentileri boşa çıkarmayacağım."

Milli judocunun eşi Mehmet Çetin de "Özel hayatımız diye bir şey yok. Sabah 6'da kalkıyoruz judoyla, akşam 10'da yatıyoruz judoyla. Şu anda bizim hayatımız hep judo" dedi.

-"Ülkemize çifte şampiyonluk getireceğiz"

Denizli Belediyespor Judo Antrenörü Gökhan Yörük ise Nesrin Çetin'in uluslararası alanda kazandığı birçok madalyanın yanında, en son 44 kiloda Gençler Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlattı. Çetin'in en son Avrupa Şampiyonası'nda yaptığı basit bir hatadan dolayı Avrupa ikincisi olduğuna işaret eden Yörük, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki Avrupa ve Dünya Şampiyonları'na günde 3 idman yaparak hazırlanıyoruz. Bu süreç yaklaşık iki aydır devam ediyor. Şu anda durmumuz iyi. Hedefimiz buralardan en iyi sonuçla ayrılmak. Rakiplerimiz tanıyoruz. İnşallah biz bir ilki başaracağız. Hem Avrupa hem de Dünya şampiyonasında amacımız Türkiye'ye en iyi şekilde temsil etmek. Ülkemize çifte şampiyonluğu getireceğiz."

Kulüp Başkanı Rüşan Uzunoğlu da Nesrin Çetin'den Dünya şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA