Engelliler Yoga Yaparak Hayata Bağlanıyor

KOCAELİ - İzmit Belediyesi'nce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü'ne bağlı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde kalan engellilere verilen yoga eğitimi veriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Akif Manaf tarafından hazırlanan yoga eğitimi engellilere özel başlatmış olduğu ve gönüllülüğe dayalı bir program çerçevesinde yürütülüyor.

Yoga Üstadı Akif Manaf'ın, bilimsel tekniklere dayalı olarak hazırlanan Orijinal Yoga Sistemi eğitimleri İzmit Yoga Academy Antrenörü Saim Hahoğlu tarafından verildi.

Merkezlerde kalan engelli çocuklar ve yetişkinler için verilen yoga eğitimi, her yaş ve sağlık durumundaki insanın rahatça uygulayabileceği teknikler içererek dinlendirici, yoga müzikleri eşliğinde yapılıyor.

Nefes teknikleri, denge duruşları, oturarak ve sırt üstü duruşlar, konsantrasyon ve meditasyon çalışmalarının gerçekleştirildiği eğitimlerde engelli bireylerdeki fiziksel ve zihinsel denge, zeka, irade ve mantık yürütmenin güçlenmesi çalışmaları da yapıldı.

Verilen eğitimlerin çok faydası olduğunu belirterek yetkililer, engellilerin öğrendikleri bilgileri günlük hayatta uygulamaya devam edeceklerini söylediler.

Kaynak: AA