İrak ve Uruguay U20 Milli Takımları Maçına Doğru

FIFA U20 Dünya Kupası’nda yarı finalde yarın Trabzon’da karşılaşacak Uruguay ve Irak U20 Milli takımı teknik direktörleri maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Irak U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Hakim Şakir, Uruguay’ın güçlü bir takım olduğunu belirterek, “Ancak onlar karşısında başarılı olmak için elimizde bir çok koz var. Uruguay’a karşı tekniğimizi göstereceğiz. Yarı finale kalan 4 takım da başarıyı ve bu aşamayı hak ediyor. Hepsiyle de çekinmeden karşılaşmaya hazırız. Biliyorsunuz, Güney Amerika, dünyada futbol oyununun iyi oynandığı bir yer ama futbolda her şey mümkündür. Biz de kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.

Bir gazetecinin Irak U20 Milli takımı oyuncularının yaşlarının büyük olduğu yönündeki söylentileri sorması üzerine Şakir, “Bu tür söylentileri bırakın. Şimdi yarınki maça bakıyoruz. Biz söylentilerle değil gerçeklerle iş yapıyoruz. Bu aşamayı hak ettiğimizi herkese ispatlayacağız. Bir çok olumsuzluğa rağmen bu noktaya gelmişsek başarılıyız demektir” ifadelerini kullandı.

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Verzeri, ise, takım olarak bu aşamaya kadar zorlandıklarını vurgulayarak, “Ama son kalan 2 maçta kendimizi hazır ve odaklanmış hissediyoruz. Elimizden geleni yaparak finale adımızı yazdırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Uruguay Kaptanı Gaston Silva ise, “Irak zorlu bir takım ve iyi hazırlanmış olarak buradalar. Biz de iyi hazırlandık. Galibiyetten başka hiçbir şey düşünmüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA