Gediz'de Açılan Yaz Spor Okulu'na 223 Öğrenci Katılıyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yaz tatiline giren öğrenciler için açılan Yaz Spor Okulu kurslarına büyük ilgi gösteriliyor.

Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, 26.06.2013 tarihinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim Merkezince ortaklaşa açılan ücretsiz Yaz Spor Okulu kurslarına 5 branş, 7 kategoride toplam 223 öğrencinin katıldığını söyledi.

30.08.2013 tarihine kadar devam edecek olan Yaz Spor Okulu kurslarına 06-16 yaş arası kız ve erkek öğrencilerin katılabildiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptıkları ortak protokolle atletizm, futbol, voleybol, satranç ve tekvando gibi 5 branşta Yaz Spor Okulu programı oluşturduklarını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, "8 yıldan beri ilçemizde her yaz dönemi öğrencilerin serbest zamanlarını güzel şekilde değerlendirmeleri için uğraş vermekteyiz. Bu yılda İlçemiz Mesleki Eğitim Merkezi ile 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında ortaklaşa bir program yaparak Yaz Spor Okulu kurslarını açmanın sevincini yaşamaktayız.

Yaz Spor Okulu kurslarına katılacak öğrencilerimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne gelerek katılım formu ve nüfus kağıdı fotokopisi ile ücretsiz müracaat edebileceklerdir.

Amacımız, iyi birey, topluma faydalı nesil yetiştirmek, çocuklarımızın kendilerine öz güvenlerini sağlamak, sosyal yapılarını aktif hale getirerek düzenli spor yapmaları için uğraş vermektir.

Gediz Merkez ve Yenikent Beldesinde olmak üzere 5 branş, 7 kategoride toplam 223 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Bu dönem Yaz Spor Okulları haricinde çocuklarımızı dini bilgilerini öğretmek için İlçe Müftülüğü ile de ortaklaşa proje yapmaktayız. Sabahları dini bilgilerini öğrenirken, akşam saatlerine yakın spor yaptırarak topluma faydalı, geçmişini özümseyerek geleceğine pozitif yön verebilecek nesil yetiştirmek ana temamızdır. Her zaman olduğu gibi bu yılda Yaz Spor Okullarında destek veren Ana Sponsorumuz Soylu İplik-Boru A.Ş.'ne ve bizleri destek veren kurum ve şahıslara teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA