Galatasaray, Daikin İle 2 Yıl Daha Devam Edecek

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü, kadın voleybol takımının sponsoru Daikin ile olan anlaşmasını 2 yıl daha uzattı.

Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısında Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, sponsorluk anlaşmasının 2 yıl daha uzatan sözleşmeyi imzaladı.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Daikin Türkiye Başkan Yardımcısı Takayuki Kamekawa'nın da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Aysal, "2012 yılında başlayan sponsorluk anlaşmasının yenilenmesiyle 2 sezon daha Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı olarak mücadele edeceğiz" dedi.

Sözleşme kapsamında ilk yıl 3 milyon lira ve artı KDV şeklinde bir destek alacaklarını vurgulayan Ünal Aysal, "İkinci yıl bedeli ilk yıl bedelinin enflasyon oranına göre artırılmasıyla güncellenecektir. İki sezonda toplam olarak minimum 6 milyon lira sponsorluk desteği alacağız. Ayrıca Saori Kimura adlı oyuncumuzun transfer bedelinin 200 bin avroluk kısmını da Daikin ödüyor. Böylece desteklerini biraz daha artırmış oluyorlar. Galatasaray ilk kez hem erkeklerde hem kadınlarda en üst düzeyde Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek" diye konuştu.

Başkan Aysal, sponsorlarıyla işbirliğini artırmayı planladıklarını ve futbolda da bu yönde bir proje üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

-"Voleybolun toplam bütçesi 12 milyon lira"

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, kadınlarda ve erkeklerde voleybol şubesinin toplam bütçesinin 12 milyon lira olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin bütün branşlarda başarı olduğunu anlatan Aysal, şöyle konuştu:

"Futbol gelirlerini diğer branşlarda kullanamıyoruz. Bu nedenle daha dikkatli planlamalar yapıyoruz. Galatasaray kadın voleybol takımı, geçtiğimiz iki sezonda büyük atılımlar yaptı. Bunu biraz daha güçlendirmeye çalışıyoruz. Amatör şubelerde bazı disiplinlerde kızlarımız bazılarında da erkeklerimiz başarılı oldu. Biz bunları ödüllendirmeye çalışıyoruz. Düşüncemiz hangi branş daha güçlüyse oraya destek vermek yönünde. Galatasaray şampiyonluk için oynar, üçüncülük veya dördüncülük için oynamaz. Şampiyonluk hedefimizi tutturabilmek için nerede güç görüyorsak, oraya destek vermek zorundayız."

Ünal Aysal, voleybol takımlarının maçlarına gelmemesiyle ilgili soruyu ise "Genel kurulumuz maçları seyredelim diye değil, iyi maçlar izlettirmek için bizi seçti" diye yanıtladı.

Hedeflerinin amatör branşlarda da sürekli Şampiyonlar Ligi'nde yer almak olduğunu kaydeden Aysal, "Dışarda ne kadar maç yaparsak ilişkimiz o kadar sık olur. Bu ilişkiler ne kadar sık olursa o spor dalında gelişme daha süratli oluyor. Basketbol ve voleybolda da aynı prensibi ortaya koymak zorundayız. Öbür türlü, bir Türkiye, bir yöre ve bir şehir takımı oluruz. Esas çalışmamız voleybolcularımızı ve basketbolcularımızı yurt dışında tutabilmek" şeklinde konuştu.

-Arıboğan: "Stratejik ortaklık olarak düşünüyoruz"

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ise başarıların sürdürebilirliği için bu ortaklıkların önemli olduğuna dikkati çekti.

Arıboğan, geçen yıl başladıkları ilişkinin devamı açısından da anlaşmanın önemine değinerek, "Bu anlaşma, işin sadece sponsorluk değil stratejik ortaklık olduğunu da gösteriyor. Bu sponsorluğun yanında önemli bir sporcunun transferine katkı verilmesi, ayrıca GSStore'lara yaptığı katkı, gerçekleşecek müze organizasyonuna vereceği destekle sadece sponsor değil, iş ortağı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç ise iki devin buluşmasıyla başarının geldiğini vurgulayarak, "Uzun vadeli yol haritası çizdik. Önümüzde Fenerbahçe Acıbadem gibi başarılı bir örnek var. Uzun soluklu olduğu zaman hem kulübe hem takıma çok önemli katkılar sağlıyor. İddialı bir takım kuruldu. Anlaşmamız iki sene ama bu şekilde devam ettiği sürece hem profesyonel takıma hem altyapıya destek vermeye devam etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA