Fenerbahçe'nin Yeni Sezon Hazırlıkları

DÜZCE - Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin UEFA Tahkim Kurulu'nda yapacağı savunmaya ilişkin, " Her ne koşul olursa olsun sahadaki mücadelemizi en iyi şekilde verecek hem yüreğe hem de kadroya sahibiz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Yanal, Düzce Topuk Yaylası'ndaki kulüp tesislerinde, yeni sezon hazırlıklarının ikinci gününde düzenlediği basın toplantısında, 2013-2014 sezonunun her kulübe güzel günler getirmesini diledi.

Yeni sezonda yüreğini, kazanmak için aklını ortaya koyan bir takım olacaklarını vurgulayan Yanal, "Özellikle taraftarlarımız bu takımdan keyif alacak. Çok yeni bir süreç. İnşallah mücadelesi yüksek bir takım izleyeceğiz" diye konuştu.

-"1 yıl yeterli bir süre"

Fenerbahçe ile imzaladığı 1 yıllık sözleşmenin yeterli olduğunu savunan Yanal, "Fenerbahçe'nin tarihine altın harflerle yazdırılacak bir zaman dilimi için bence yeterli ve gerekli bir süreç. 1 yıllık kontrat şampiyon olmak karşılığını taşıyor. Sözleşmenin devamı için herhangi bir madde yok. Bu yönetimin kriterlerine bağlıdır" ifadesini kullandı.

Yanal, Aykut Kocaman'ın geride doğru işlerin yapıldığı bir takım bıraktığını dile getirerek, takımı daha büyük noktalara taşımak için başlangıç yaptıklarını, hiçbir transferin bilgisi dışında yapılmadığını söyledi.

"Fenerbahçe, rakipleri tarafından korkulan bir takım" diyen Yanal, her türlü oyunu oynayabilecek bir takım yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yanal, rakiplerine karşı az önlem alan ama rakiplerin çok önlem alacağı güçlü bir takım olacaklarını belirterek, "Fenerbahçe takımı, her maça galibiyet için çıkacak. Oyuncularımızla sahanın içinde kalmak istiyoruz. Tek forvet, üç forvet, her türlü oyunu oynayabiliriz, takımın gücü var" şeklinde konuştu.

Yanal, yeni transferlerin takıma katılıp katılmayacağıyla ilgili zamana ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Fenerbahçe, güç olarak her oyuncuyu alıp gönderebilir. Kulübümüzün gücü dahilinde her şeyi yapabiliriz ama bu süreci beklemek zorundayız" dedi.

-UEFA Tahkim Kurulu'ndan çıkacak karar

Kulübün, UEFA Disiplin Kurulu'nun şike iddialarıyla ilgili verdiği "2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası"na itiraz ettiğini anımsatan Yanal, şunları söyledi:

"Yönetimimizin bugün uğraştığı, umutlu olduğumuz, başaracağı bir nokta var. Ben hala çok umutluyum ama bugün Fenerbahçe'nin ihtiyacı varsa biz oradayız. Takımımızın bugün böyle bir tasarrufu varsa ben de orada olmalıydım. Fenerbahçe böyle bir tasarruf yaptı, ben de orada oldum. Kim olmak istemez ki. Şu anda ben sahadayım, burada kalmak zorundayım. Fenerbahçe camiasi birleşmiş ve bir konuda mücadele ediyor. Biz de bunu saygı ve takdirle izliyoruz. Benim de umudum bu yönde. O günkü koşul ve zaman dilimi ne gösterecek bilemeyiz ama biz çok güçlü bir takımız, başımız hep yukarıda, dik duran bir takımız.

Her ne koşul olursa olsun sahadaki mücadelemizi en iyi şekilde verecek hem kadroya hem de yüreğe sahibiz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın."

-Yerli oyuncuların önemi

Türk futbolunda yerli oyuncuların çok önemli olduğu bir döneme girdiklerine dikkati çeken Yanal, kulübün genç oyunculara ciddi yatırım yaptığını, buna devam edeceklerini, hedefe gidecek kişilerle olacaklarını dile getirdi.

Yanal, oyuncuların analizlerini yaptıklarını, hangi yüklemeler altında çalışacaklarını, ne zaman, nerede, ne kadar dinleneceklerini, hangi yüke maruz kalabileceklerini cihazlar sayesinde takip ettiklerini anlattı.

Müsabakalarda yer almalarından dolayı kampa katılamayan oyuncuların dinlenmelerinin çok daha önemli olduğunu kaydeden Yanal, "Geçen yıl yaklaşık 60'lı maçlar oynayan futbolcularımız var. Milli takımlarımızı da saydığımız zaman oldukça yoğun bir müsabaka geçirdiler. Onları yavaş yavaş takımımızın içine katacak planımız hazır. Yaptığımız çalışmalarla takıma yetişmeye çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

-"Fenerbahçe, Galatasaray'ı geçecektir"

Galatasaray'ın ligin iyi futbol oynayan takımlarından olduğunu aktaran Yanal, Fenerbahçe'nin rakiplerini geçeceğine inandığını söyledi.

Topuk Yaylası Tesisleri'nin çok güzel olduğunu belirten Yanal, "Avrupa'ya ne zaman gideceğiz' diye birçok soru var. 'Aslında Avrupa ne zaman buraya gelecek?' diye düşünelim. Hakikaten Avrupa'yı buraya getirip göstermek gerekiyor. Tesisiniz varsa Avrupa'ya çok ihtiyacınız yok. Salon, otel, zemin, çevre... Her şey olağanüstü. Bir kez daha başkanımızın emeklerine sağlık" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA