Bozüyük’te 'tanju Çolak Futbol Akademisi' Faaliyetlerine Başladı

Bozüyük’te Güneşspor Kulübü iş birliği ile kurulan “Tanju Çolak Futbol Akademisi” eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak'ın da katılımıyla faaliyetlerine başladı.

Açılış dolayısı ile Bozüyük İlçe Stadyumu'nda bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Güneşspor'un bu sene açacağı yaz kursları ile ilgili olarak bir başlangıç aşamasında olduklarını söyledi.

Çocukların büyük heyecan içinde olduklarını belirten Bakıcı "Ama amatörün en önemlisi kendilerini burada göstermeleri. Zamanında bizler toprak sahada oynamak için sıra beklerdik. Şimdi çocukların önünde hem böyle bir de üstat olduktan sonra herhalde kendilerini göstermek için var güçleriyle çalışacaklardır. Biz onların her zaman yanındayız, destekçisiyiz ve her zaman da olacağız. Amatör ruhu çok önemli, ama en önemlisi biz çocuklarımızın her konuda yanında olmak zorundayız. Bir sürü kötü alışkanlıklardan hem uzak kalacaklar hem de eğlenceli bir şekilde spor yapacaklar” dedi.

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak da, öğrenci velilerine ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Futbol Akademisi bizim için çok önemli ve çok değerli. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Şuan en az 28 il ve ilçe var ama biz çok dikkat etmek zorundayız. Ben bugün buraya hiç para olmadan geliyorum. Çünkü Tanju Çolak'ın devamını istiyorum. O okullardan yeni sporcular, yeni güzel insanlar çıksın istiyorum. Bu insanlar inanın yarının güzel insanları olacak. Ama öyle ya da böyle eğer içlerinden 2 ya da 3 tanesi futbolcu olursa ne mutlu bize. Hani bir laf vardır ya ağaç yaşken eğilir bu zamanda bunlara eğer güzel eğitim, güzel arkadaşlık, özgüven verirsek arkadaşlıklarını sağlarsak dostluklarını iç içe koyarsak işte bu aldıklarıyla hayat boyu devam ederler” dedi

Konuşmaların ardından hayırlı olması dilekleriyle açılış yapıldı hatıra fotoğrafları çektirildi. Törenin sonunda futbol akademisine devam edecek öğrenciler sırayla Tanju Çolak'a penaltı atışı yaptılar.

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, açılış töreni öncesinde Güneşspor tesislerini gezerek burada kulüp yöneticileri ve öğrencilerle görüştü. Çolak, futbola nasıl başladığını, nerelerden nerelere geldiğini, yaşadığı güçlükleri ve elde ettiği başarının sırlarını anlatarak bir süre sohbet etti. Burada çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektiren Tanju Çolak'a, Güneşspor Kulübü Başkanı Ümit Kök, takımının formasını hediye etti.

Kaynak: İHA