Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda 4'ü altın toplam 16 madalya kazanan Türkiye, birinci oldu.

Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyona, Türkiye'nin yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Karadağ, Bosna-Hersek ve Romanya'dan 200'ü aşkın sporcu, erkeklerde 10, kızlarda ise 9 sıklette mücadele etti.

Türkiye, 4 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya ile şampiyonanın en başarılı ülkesi oldu.

Erkeklerde 38 kiloda Ömer Faruk Karakaya, 55 kiloda Hamdi Yıldırım ve 60 kiloda Zeki Aydın ile kızlar 32 kiloda Dilan Doğan altın madalya kazandı. Erkeklerde 55 kiloda Mustafa Koç, kızlarda da 32 kiloda Kerime Sapmaz, 40 kiloda Tuğçe Beder ve 57 kiloda Melisa Kalender gümüş madalyaya ulaşan isimler oldu.

Erkeklerde 38 kiloda Orhan Sımsıkı, 46 kiloda Seyit Erel, 50 kiloda Eren Aksoy ve 73 kiloda Barkın Erol üçüncü sırayı aldı. Kızlarda ise 44 kiloda Nesrin Erişen, 48 kiloda Şeymanur Soydan, 52 kiloda Minel Akdeniz ve 63 kiloda Hilal Zaman bronz madalya elde etti.

Organizasyonda Türkiye gibi 4 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya kazanan Sırbistan, beşincilik sayısında Türkiye'nin gerisinde kalınca, genel sıralamada ikinci oldu.

Kaynak: AA