Yeni "yiğidolar" Büyük Düşünüyor

SİVAS - ÖNDER FELEK - SERHAT ZAFER - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un yeni transferleri Burhan Eşer, Eren Aydın ve Ahmet Aras, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos ile başarılı bir sezon geçireceklerine inanıyor.

Ligde geçen sezon İçel İdmanyurdu forması giyen gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivasspor'a transferinin daha önce de gündeme geldiğini ancak hep kapıdan döndüğünü belirtti.

Sivasspor'a gelmeyi çok istediğini ifade eden Eşer, transferi gerçekleştiği için mutlu olduğunu söyledi.

Sivasspor'un, Brezilyalı Roberto Carlos'u teknik direktörlük görevine getirerek ismini dünyaya duyurduğunu dile getiren Eşer, "Roberto Carlos'un kariyerindeki ilk teknik direktörlük deneyimi olacak. Ondan öğreneceğimiz çok şey var ve herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten çok büyük bir isim. Futbolculuk kariyerindeki başarıları, inşallah teknik direktörlük görevinde de yakalar" diye konuştu.

Eşer, şunları söyledi:

"Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Sivasspor gibi büyük bir camianın her sezon Avrupa kupalarında olması gerekiyor. Sivasspor, büyük bir camia ve Sivas, futbol potansiyeli olan bir şehir. Güzel tesislere sahibiz. Takım içerisindeki uyumu sağladıktan sonra oturup konuşarak hedeflerimizi belirleyeceğiz. Hedefsiz bir takım olamaz, bizim de bu sezon büyük hedefimiz olacak. Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde de hep büyük hedeflerin peşinde koştu. Teknik direktörlük kariyerinde de böyle olacağına inanıyorum. Sivasspor gibi bir camianın Avrupa kupaları gibi bir hedefi olması lazım."

-"Takımda forma rekabeti olacak"

Sivasspor'un Sanica Boru Elazığspor'dan kadrosuna kattığı sol bek Eren Aydın ise Roberto Carlos ile çalışacak olmanın heyecan verici olduğunu söyledi.

Carlos'un dünyada gelmiş geçmiş en iyi sol kanat oyuncularından biri olduğunu dile getiren Aydın, "Ziya ile ben de aynı mevkide oynuyorum. Bizim için daha heyecan verici bir durum. Güzel bir ortam, sıcak bir karşılama oldu. Sivasspor, her zaman hedefi olan bir takım. Bu sene de hedeflerimiz doğrultusunda iyi bir yere gelmek istiyoruz, inşallah bunda da başarılı oluruz. Hedefi ne kadar yukarıda tutarsanız o kadar başarı gelir. İnşallah, Avrupa hedefimiz gerçek olur" diye konuştu.

Aydın, elinden gelenin en iyisini yapıp takıma katkıda bulunmak istediğini belirterek, "Takımda forma rekabeti olacak. Rekabet olmadan başarı olmuyor, rekabet olacak ki başarı gelsin. İnşallah, hepimiz bir an önce birbirimize uyum sağlarız ve iyi bir Sivasspor izlettiririz" dedi.

-"Avrupa kupaları küçümsenecek bir hedef değil"

Sivasspor'un Anadolu Üsküdar 1908 Spor'dan transfer ettiği golcü oyuncu Ahmet Aras da Roberto Carlos gibi büyük bir ismin Sivasspor teknik direktörlüğü görevine getirilmesinin herkeste büyük bir heyecan uyandırdığını belirtti.

Hedefleri büyük tutmak gerektiğini ifade eden Aras, "Avrupa kupaları küçümsenecek bir hedef değil. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışmamız ve takım olarak iyi uyum sağlamamız gerekir. Bunun için elimizden geldiği kadar çalışacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

Kendisinin hedeflerinin de büyük olduğunu aktaran Aras, Türkiye'nin en iyi santrforu olmak istediğini, elinden geleni yaparak bu yolda ter akıtacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA