Pınar Karşıyaka, Bıraktığı Yerden Devam Edecek

İZMİR - ALİ KORKMAZ - Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Geçen sezon 9-10 oyuncuyla yeni bir takım oluşturmuştuk. Bu sene böyle olmasını istemiyorum" dedi.

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonda da takımda kalmak istediğini sürekli tekrar ettiğini, bunun için bazı şartların oluşmasını beklediğini söyledi.

Bu süreçte başka teklifler de aldığını kaydeden Sarıca, yeni sezonda kaldığı yerden devam etmek istediğini belirtti.

Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sezon hem ligde hem Eurochallenge'da çok önemli işler yaptık. Bunun devamı için neler yapacağız ona bakıyoruz. Takımın iskeletini korumak istiyoruz. Geçen sene yakaladığımız başarılarla Karşıyaka'ya ve taraftara yeni bir heyecan getirdik. Kupalar, şampiyonluklar söylenmeye başladı.

Bunlar, bugün olabilecek seviyede midir, olmayabilir ama bunu gerçekleştirmenin çabasını veriyoruz. Geçen yıl Türkiye liginde uzun bir aradan sonra yarı finale yükseldik ve şampiyon olan kadroya elendik. Orta ve uzun vadede Pınar Karşıyaka için bir final veya şampiyonluk neden olmasın, bunun hesaplarını yapmak lazım. Bunun için de sonuçları büyüttüğümüz gibi, istikrarlı bir şekilde bütçemizi, kulüp yapımızı, altyapıdan oyuncu sayımızı da büyütmemiz lazım. Bunun çabalarına girişmiş durumdayız"

-İstikrar

Sarıca, geçen sezonki kadroda yer alan yabancı oyuncular Dixon, Diebler ve Aminu'yu takımda tutumak istediklerini, sezonun son bölümünde çıkış yakalayan Evren Büker'le de çalışmayı düşündüklerini ancak kendisinin Tofaş'ta devam etmeye karar verdiğini söyledi.

Türk oyuncular içinde Ümit Sonkol ve Soner Şentürk'le sözleşmelerinin sürdüğünü hatırlatan Sarıca, şöyle konuştu:

"Türk oyuncularla ilgili 1-2 değişiklik olabilir. İlgilendiğimiz oyuncular var, onlar hakkında bir takım adımlar atabiliriz. Geçen sezon 9-10 oyuncuyla yeni bir takım oluşturmuştuk. Bu sene böyle olmasını istemiyorum. Her kulüp için istikrar önemli. Başarılı olmuş bir kadromuz var, bunun üzerine neler yapabiliriz, onu düşünüyoruz. Bizim önemli bir artımız olan taraftarımız, her sene olduğu gibi geçen yıl da bize büyük destek verdi. Bunun gelecek sene daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum."

-Avrupa

Sarıca, bu sene mücadele edecekleri Avrupa Ligi'nde bir takım değişikliklere gidildiğini belirterek, "EuroChallenge'dan daha üst düzeyde bir kupada mücadele edeceğiz. Türkiye ligi finalistleri Banvit ve Galatasaray geçen sezon bu kupadan elenmişti. O nedenle bu sezon çok daha iyi olmamız gereckecek. Kupa statüsü ve karşılaşacağımız rakipler belli olduktan sonra hedefimiz daha da netleşecek. Geçen sene oynadığımız finalin devamını getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA