Lise Öğrencisi Kız, Sırıkla Atlamada Dünya Birincisi Oldu

Adana'da lise öğrencisi Demet Parlak, Çek Cumhuriyeti'nde yapılan liselerarası atletizm şampiyonasında sırıkla atlamada dünya birincisi oldu.

Adana'da devlet memuru Cemil Parlak'ın 3 çocuğundan biri olan Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Demet Parlak, 23-28 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda sırıkla atlamada 3.75 metre derecesiyle altın madalya kazandı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana'ya dünya madalyası getiren Parlak'ı makamında kabul ederek hediye verdi. Coş, Adana'nın çok ihtiyacı olan bir madalya kazandığını belirterek, "Böyle başarılı öğrenciler bizim göğsümüzü kabartıyor" dedi.

Vali Coş, daha sonra Parlak'ın madalya kazandığı görüntüyü izleyerek alkışladı.

Demet Parlak, şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, "Ben ilkokulda beden eğitimi öğretmenim tarafından krosa yönlendirildim. Öğretmenimin sayesinde spora başladım. Ailemde spor yapan yoktu ama ben öğretmenimin sayesinde sporcu oldum. Liseye geçtikten sonra İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde antrenmanlara katılmaya başladım. Burada antrenörüm İbrahim Halil Aydın sırıkla yüksek atlamamı önerdi. O günden sonra sırıkla yüksek atlamaya başladım" dedi.

Parlak, daha sonra Fenerbahçe Spor Kulubü'ne geçtiğini ve il birinciliği, Türkiye birinciliği başarılarını yakaladığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Türkiye'de sırıkla yüksek atlamada rekorlar kırdım. Bu yılda Çek Cumhuriyeti'nde yapılan Liseler arası Atletizim Şapmiyonası'nda dünya rekoru kırmaya gittim. Bunun için gece-gündüz çalıştım ancak dünya rekoru kıramadım ama 3.75 metre ile dünya birincisi oldum."
Birinci olunca çok sevindiğini ve ağladığını anlatan Parlak hedefinin olimpiyatlarda birinci olarak Türkiye'ye bu dalda ilk kez madalya getirmek olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA