Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası

ELAZIĞ - Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen "Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası", Elazığ'da başladı.

Elazığ Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen şampiyonaya, 24 ilden 127 sporcu katıldı.

Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Mahmut Karaaslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonada yarışan sporcuların kendi alanlarında Türkiye'de başarılı isimler olduğunu söyledi.

Federasyon olarak, okçuluk sporunu ülkenin dört bir tarafına yaymayı amaçladıklarını belirten Karaaslan, "Bu amaçla da Elazığ'ı pilot bölge seçtik. Bu yarışmaları değişik bölgelerde yapınca artan ilgiyi gördük. Oldukça başarılı bir organizasyon gerçekleşiyor" dedi.

Şampiyonanın yarın sona ereceğini aktaran Karaaslan, "Bugün sıralama ağırlıklı yarışmalarımız devam edecek. Yarın eleme atışlarına geçeceğiz. Akşam üzeri de final atışlarının ardından madalya töreniyle yarışmayı tamamlayacağız" diye konuştu.

-Ailece okçuluk sporuyla uğraşıyorlar

Şampiyonaya katılan 14 yaşındaki Mete Gazoz, 3 yaşındayken babasının kendisine yaptığı plastik yayla okçuluk sporuna başladığını söyledi.

Gazoz, kategorisinde iki kez Türkiye şampiyonu olduğunu ve birçok derece elde ettiğini belirtti.

İstanbul Okçuluk Spor Kulübü Antrenörü olan Metin Gazoz ise 23 yıldır okçuluk sporuyla uğraştığını dile getirdi. Ailece okçulukla uğraştıklarını ifade eden Gazoz, "Oğlum Mete sahada doğdu desem yeridir. 3 yaşından beri yay çektiriyoruz, 5 yaşından bu yana da ok attırıyoruz. Resmi olarak da 9 yaşından bu yana Türkiye şampiyonalarına katılımını sağlıyoruz. Minikler klasmanında Türkiye şampiyonu ve rekortmen" diye konuştu.

Eşinin de antrenör ve aynı zamanda kulüp başkanı olduğunu belirten Gazoz, 8 yaşındaki kızının da okçulukla uğraştığını söyledi.

Gazoz, küçük yaşta spora başlayanların daha başarılı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA