Akhisarsporlu Gökhan Dinçer Fethiyespor’da

PTT 1. ligin yeni takımı Fethiyespor’a Avrupa ve dünyanın değişik ülkelerinden futbolcu yağıyor.

Geçen yıl şampiyon olan takımın iskelet kadrosunu koruyan ve bu kadroya önemli transferler planlayan Fethiyespor yurt dışından gelen futbolcuları da mercek altına aldı. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Fethiye’ye Avrupa ve dünyanın değişik yörelerinden valizini kapan futbolcu bu şirin ilçeye gelip soluğu antrenmanda alıyor. Fethiyespor’un PTT 1. lige çıktığını duyan ve Türkiye’de kısa sürede futbol piyasasında yer almak isteyen Avrupa’nın değişik kulüplerinde oynayan futbolcular valizlerini kaparak Fethiye’ye geliyor. Fethiyespor Kulübü de davetiye çıkardığı futbolcuları profesyonel kadro içerisinde denemeye alınca kadro 30 u aştı. Fethiyespor’un prensipte anlaştığı Akhisarsporlu Gökhan Dinçer Fethiyespor’un dünkü antrenmanına çıktı.
Dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanı Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Transfer Komitesi Üyeleri Okan Uysal ve Özkan Gümüş’ün yanı sıra 150’ye yakın taraftarda izledi. Antrenmana Belçika’da futbol oynayan 23 yaşındaki Senegalli forvet oyuncusu Musa Diello, Gambiyalı 22 yaşındaki forvet oyuncusu Qamar Janju ve fildişi sahilinde 19 yaşındaki Hera Metan Diana Fethiyespor formasıyla antrenmana çıktılar. Teknik Direktör Mustafa Ceviz, oldukça iyi İngilizce bilen Fethiyespor Altyapı Antrenörü Enver Ataçocuğu’nu A takım teknik ekibine dahil ederek, yabancılarla diyalogu tercümansız çözmeyi sağladı. Lacivert-beyazlı ekip, günde çift antrenman yaparken, kondisyon ağırlıklı çalışmaların ardından çift kale antrenman maçı yaptı. Bu maça siyahî oyuncular damgasını vurdu. Senegalli Musa Diello, Fransa’dan Feyzullah Şimşek, Fildişi Sahili’nden Djedje Gahavidi, Joel Freddy’nin attığı gollerin yanı sıra İngiliz uyruklu Mcgrath’ın gönderdiği kontra toplar taraftarlar tarafından ilgi ile izlendi.
BAŞKAN ÖZTÜRK, “GENETİK YAPIYI BOZMAYACAĞIZ”
Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, “PTT 1. ligde yeni yapılanma için normal adımlarla yürüyoruz” diyerek, “Kadromuzun genetik yapısını bozmadan cesur futbol oynayan bir takım kuracağız. Fethiyespor olarak belirli kriterlere öncelik veriyoruz. Bunlardan biri mali kriter diğeri takım ruhu. Biz mali ve takım ruhu kriterlerini bir arada tutarak izlenirken keyifli futbol, agresif mücadele, sonuçta kazanan bir takım kuruyoruz. Bu takımın herkes tarafından beğenilmesini sağlamak amacıyla ciddi çabalar sarfediyoruz. Şuana kadar pek çok oyuncu ve kulüple görüşmeler yaptık. Bu takıma uyum sağlayacak, kriterlerimize uyacak ve hazır olarak Fethiyespor’a gelecek futbolcuları belirledik. Bu konuda herkes rahat olsun. 17 Ağustos’ta oynayacağımız ilk maçta özlenen bir Fethiyespor’u herkes izleyecek. Bu lige yakışır bir kadro yapıyoruz. Bu kadroyu oluştururken genetik yapıyı bozmayan oyuncuları iskelet kadromuzla kısa sürede nasıl kaynaştığı da görülecektir” dedi.

Kaynak: İHA