Ağrı'da "seyyah Ulu Çınarın İzinde" Projesi

AĞRI - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Seyyah Ulu Çınarın İzinde" projesi kapsamında Ağrılı çocuklar, Trabzon'u gezecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje sayesinde Ağrı dışına çıkma imkanı bulamayan gençlerden oluşan 40 kişilik ekibi, Trabzon'a uğurladıklarını belritti.

Gezinin 7 gün süreceğini ifade eden Erim, 2012 yılında başlatılan proje kapsamında şu ana kadar 300'e yakın genci çeşitli illere gönderdiklerini vurguladı.

Gezi programlarında, köy, belde ve ilçelerde oturan ve daha önce Ağrı dışına çıkma imkanı bulamayan gençlere öncelik verdiklerini anlatan Erim, şunları kaydetti:

"Amacımız, gençlerin farklı illerin kültürel ve tarihi yerlerini görmelerini sağlamak ve yıl boyunca içinde bulundukları ders maratonundan biraz uzaklaşıp stres atmalarını sağlamaktır. Ayrıca yakında İçel, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde düzenlenecek olan 7 günlük gençlik kamplarına da gençlerimizi göndereceğiz."

Kaynak: AA