Yıldız Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Merzifon’da Başladı

Yıldız Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Amasya’nın Merzifon ilçesinde başladı.

40 ilden 282 sporcunun katıldığı müsabakaların seremoni programında önce 10. Yıl Marşı çalındı, ardından Merzifon Belediyesi Mehteran Takımı tarafından konser verildi.

Merzifon Kapalı Spor Salonu’ndaki seremoni programına Amasya Valisi A. Celil Öz, Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, AK Parti Genel Danışmanı Akif Gülle, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, olimpiyat eski şampiyonu halterci Halil Mutlu, diğer yetkililer ve sporseverler katıldı.

İlk müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları verilirken, programa destek olanlara da şilt verildi.

Şampiyonanın masraflarını üstlenen Merzifon Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, “Burada derece alan sporcularımız Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecekler. İnşallah buradan seçilen sporcular Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi olacaklar” dedi.

Türkiye’nin İçel’de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nı başarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan Taşpınar, “En güzel organizasyonları yapabiliyoruz. En güzel tesisleri yapabiliyoruz. Bir eksiğimiz kaldı. Antrenörlerimiz, idarecilerimiz ve değerli velilerin ilgi ve alakalarıyla inşallah başarılı sporcular da yetiştireceğiz” diye konuştu.

Belediyelerinin de başarılı bir halter takımı olduğunu anlatan Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı da şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.
Şampiyonanın 2 gün süreceği bildirildi.

Kaynak: İHA