Yıldız Kulüpler Halter Şampiyonası Merzifon'da başladı

Merzifon Spor Salonu'ndaki şampiyonaya 41 ilden 37 kulüp, 64 bayan, 218 erkek olmak üzere 282 sporcu, 50 hakem, 40 antrenör katıldı.

Üç gün sürecek şampiyonanın açılışına Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Öz, Yıldız Kulüpler Halter Şampiyonası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda gelişirken sporda da adını duyuran başarılara imza attığını ifade etti.

Amasya'nın dünya çapında sporcular yetiştirdiğini hatırlatan Vali Öz, şunları kaydetti:

"Amasya'mız son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının il genelinde yaptığı spor salonları, yüzme havuzları ve sentetik çim sahalar başta olmak üzere toplam 50 milyon bedelinde sporda yatırım aldı. Un var, yağ var, şeker var, bundan sonra ustalarla birlikte helva yapılacak. İnşallah bu pırıl pırıl genç sporcularımız dünyaya ülkemizin adını başarılarıyla duyuracaklar. Sporcularımızın tamamına başarılar diliyor ve tebrik ediyorum. Böyle bir organizasyonun Merzifon'da, dolayısıyla ilimizde gerçekleştirilmesi nedeniyle Federasyon Başkanımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da, önceki yıllarda uluslaraarası müsabakalar için Türkiye'de salon bulamadıklarını ancak artık Türkiye'nin Akdeniz Olimpiyatları yapılan, Dünya Olimpiyatlarına aday bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise Merzifon'u sporda da merkez haline getirmek için Belediye olarak özenli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Plaket töreni ve mehter gösterisinin ardından üç gün sürecek müsabakalar başladı.

Kaynak: AA